Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Szempillafestés férfiaknak

2013. 05. 17. 16:57

Wellness
2013 spa és wellness trendjei 9. - Férfiak: borbélytól a brotox-ig
11 részes cikksorozatunk első részében bemutattuk az idei év 10 legfontosabb spa és wellness trendjét, ezúton pedig részletesebben is foglalkozunk a férfiakat megcélzó szépségipari kezelések terjedésével. Megnézzük hogyan alakult át és készült fel a szépségipar az erősebbik nem igényeinek kielégítésére.
Habár a férfiak már az évezred elején megjelentek a spákban és a szépségközpontokban, akkoriban még elsősorban "macsó" módon jártak oda. A hagyományos borotválós, klubba járós, meccsnézős hangulatot mára felváltották azok a szolgáltatások, amelyek relaxációs és fiatalító csomagokat kínálnak az erősebbik nem számára. Ma már a metroszexuális kifejezés nem egy megmosolyogni való terminológia, hiszen világszerte a férfiak komoly pénzeket költenek a kinézetükre (egy statisztika szerint az Egyesült Államokban a 18-34 év közötti férfiak 25% jár megcsináltatni a körmét).
Mi élteti a trendet?
A gazdasági recesszió és a magas munkanélküliség miatt a férfiak olyan erős versenyben vannak a munkahelyük megtartásáért, hogy ennek érdekében mindent, még a külső megjelenésüket is be kell vetniük. Ráadásul a mai 48-66 év közöttiek pont az első, az öregedést visszautasító generációnak számítanak, így nem csupán megtesznek mindent, hogy fizikailag fiatalabbnak látszanak, hanem hajlandóak is költeni erre. Emellett a fiatalabb generáció számára már teljesen elfogadható férfi szépségápolás, illetve a fejlett nyugati országokban a különböző szépségipari szolgáltatásokat igénybe vevő férfiak aránya már megközelíti női társaikét.
Mit akarnak a férfiak?
Ezt meglovagolva a spák is kidolgoztak olyan, kifejezetten férfi vendégeket megcélzó, átfogó csomagokat, amelyek magukba foglalnak bőrápolást, manikűrt és pedikűrt, csakúgy mint botox vagy plasztikai kezeléseket. A férfi szépségipar fejlődését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt öt évben folyamatosan kétszámjegyű növekedést könyvelhetett el, ami előreláthatóan 2016-ig maradni is fog. A hagyományos arc-, kéz és lábkezelések mellet már a spák menüjén is megjelentek olyan szolgáltatások, amelyek eddig kifejezetten nőknek szóltak, most azonban mindkét nem igénybe veheti őket. A szempillafestés, szemöldök formázás, vagy akár a brazil gyanta már nem csak a hölgyek privilégiuma. És ez a trend nem csak a tengeren túl hódít. Németországban az elmúlt öt évben megduplázódott a plasztikai sebészetet igénybe vevő férfiak száma, így ott mára az összes plasztikai műtét egyötödét férfiakon végzik.
Olvassa el cikksorozatunk első részét, melyben bemutatjuk a 2013-as év 10 legfontosabb spa és wellness trendjét
Forrás: SpaFinder Wellness, Inc.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...