Wellness

Barna bőrszín olcsón, egyszerűen, házilag

05. 29. 12:10
Bár a májusi időjárás nem volt kegyes hozzánk, lassan elérkezik a nyár, és fürdőruhára fogunk vetkőzni. Ilyenkor mindannyian szeretnénk egészséges, friss barna színt, ha lehet minél egyszerűbben és gyorsabban. Van élet a szoláriumon és a barnító krémen túl is, adunk egy-két jó tippet.

A szép bőr titka, a masszázs

05. 29. 11:59
A most újranyíló fürdőkben sok helyen már masszázst is igénybe vehetünk. A masszázs jót tesz izmainknak, ízületeinknek és szeretjük, mert utána frissnek és kipihentnek érezzük magunkat. De egy szakszerű masszírozás bőrünket is szépíti és fiatalítja. Ezt jártuk körül részletesebben.

Hogyan védjük a hajunkat nyáron?

05. 22. 10:20
A nyarat mindenki várja, de ne felejtsük el, hogy a bőr mellett a haj is különleges ápolást igényel, hiszen ugyanúgy érik káros hatások, ezek a napsugarak és a por.

Kiegészítő és alternatív gyógymódok fajtái

05. 14. 13:22
Sokféle kiegészítő és alternatív gyógymód létezik. Íme, itt van ötféle, széles körben gyakorolt kiegészítő és alternatív gyógymód.

CBD kozmetikumok a fürdőzés mellé

05. 14. 13:12
A kimerítő fizikai munka, vagy az izomrendszert keményen igénybe vevő sport minden esetben regenerációt kíván. Nagyszerű lazító hatása lehet a fürdőnek, szaunának, gőzfürdőnek és a pezsgőfürdőben való relaxációnak, de van, hogy ez még nem elég a disszkomfort érzés, a fájdalmak megszüntetéséhez.

Luxus élmény a kádban: így készíthet fürdősót

04. 27. 19:02
Ha már le kell mondanunk a fürdők és a wellness hotelek szolgáltatásairól, legalább otthon kényeztessük magunkat. Használjunk házi készítésű fürdősót!

A legegyszerűbb módszer, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk és a bőrünket is ápoljuk

04. 27. 18:37
A jelenlegi bezártság mellett kifejezetten fontos, hogy igyekezzünk mindent megtenni, amivel a közérzetünket javítani tudjuk. A víz nem csak külsőleg, de belsőleg is fontos szerepet játszik ebben, ráadásul segít a bőrünk szépségének a megőrzésében is.

Így teremtsünk spa élményt otthon

03. 05. 16:36
Hiába szeretnénk kipihentek lenni, a mozgalmas hétköznapok közepette valljuk be, ritkán jut időnk magunkra, és még ritkábban jutunk el egy fürdőbe vagy wellness szalonba. Ez szomorú, mert a magunkra szánt idő fontos a testi-lelki jólétünk megőrzése érdekében. Ezért is szedtük össze az alábbi tippeket, amelyeket követve a saját otthonunkban is egy igazi pihentető oázist teremthetünk.

Tippek a fürdőruha kiválasztásához ha termálfürdőbe készülünk

01. 28. 19:16
Ha termálfürdőbe megyünk kétség kívűl a fürdőruha lesz az egyik legfontosabb ruhadarabunk. Rajta áll vagy bukik, mennyire érezzük majd komfortosan fesztelenül érezzük magunkat. Végül is azért megyünk oda, hogy kikapcsolódjunk és felhőtlen órákban legyen részünk.

Tengerek kincse, avagy a só áldásos hatása

01. 28. 14:31
Egészségmegőrzésre, fájdalomcsillapításra, bőrfiatalításra, méregtelenítésre mind alkalmazható a tengeri só, melynek csodatevő hatását több száz éve használják. Radírozhatjuk bőrünket, vehetünk sófürdőt, fürödetünk sós termálvízben, de akár a sómasszázst is kipróbálhatjuk.

Különleges wellness kezelések, amelyekről talán még nem is hallott

2019. 12. 26. 12:00
Megidézné a magzati kor súlytalanságát, kibírná a -110 fokos hideget, hogy csökkentse fájdalmait, vagy kipróbálná a fiatalító oxigénterápiát? Tudta, hogy a sókabin az immunrendszert is erősíti, a túlterheltség pedig lebegéssel csökkenthető?

A fürdő télen is minden bajra orvosság

2019. 12. 20. 20:00
A téli hidegben és az ünnepek alatt nincs is jobb, mint összepakolni a fürdőköpenyt, a papucsot és törölközőket, beülni az autóba és elmenni egy napra valamelyik csodás termálfürdőnkbe. Tudták, hogy a gőzölgő víz nemcsak felmelegít, de egészségesebbé, boldogabbá és szebbé is tesz? Íme, az indokok, miért érdemes télen is minél gyakrabban fürdőbe járni!