Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Rózsaszín haj, neonszínű smink és miniatűr műalkotások a körmökön

2013. 05. 17. 16:42

Wellness
2013 spa és wellness trendjei 6. - Színes önkifejezés
11 részes cikksorozatunk első részében bemutattuk az idei év 10 legfontosabb spa és wellness trendjét, ezúton pedig részletesebben is foglalkozunk a szépségipar legújabb irányzataival. Megnézzük, hogyan tudjuk egyszerűen és gyorsan megváltoztatni stílusunkat a színek segítségével.
A szépségápolás terén elmondható, hogy 2013-ban a színes lesz az új fekete. A természetes megjelenéssel - mint az évekig hódító francia manikűr, halvány szájfény és természetes hatású pirosító - végképp leszámolunk. Idén a szépségápolás az önkifejezés egyik hatékony eszközévé válik, és egyértelműen a színekre fog építeni, hogy azok segítségével mutassuk meg egyéniségünket. Az utcákon - nemtől függetlenül - egyre több színes arc-, haj-, köröm- és testfestéssel fogunk találkozni.
Mi élteti a trendet?
Napjainkban megfigyelhető, hogy a blogok és a közösségi oldalak terjedésével a divatvilág mellett a szépségipar új irányzatai is egyre inkább az utcáról, a fiatal generációk stílusából és a street artból merítenek ihletet. Emellett a gyorsan változó celeb világ is egyéni, a tömegből kilogó, általában színes megjelenéssel igyekszik felhívni magára a figyelmet. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a színezés könnyen kivitelezhető, és viszonylag kevés anyagi ráfordítással látványos eredményeket érhetünk el általa. Ez a trend lehetővé teszi, hogy egy új haj vagy testszínnel bármikor új személyiséget öltsünk, és egyúttal műalkotásként tekintsünk magunkra.
Szivárványszínű frizura
Valamikor a hajszín még szőkét, vöröset vagy barnát jelentett, ez a leegyszerűsített séma viszont végképp a múlté. Egy ideje már egyébként is hódított a sötét tövektől a világos végekig folyamatosan halványuló színátmenetes haj, most azonban már ez az irányzat is színekben játszik, és például egy, a hajtöveknél még kék, majd lilába forduló, végül rózsaszínné váló átmenetben ölt testet. Szinte bármilyen színösszeállítás, vagy annak éppen a fordítottja is elképzelhető és kivitelezhető. Ma már nem szentségtörés, sőt tökéletesen megoldható a világos hajtő, sötét hajvég színátmenet is. Az extrém színek nagyon népszerűek, és nem csak a fiatalok körében. Nemrég a 78 éves Joan Rivers is rózsaszín melírral a hajában jelent meg egy nyilvános szereplésen.
Smink és bőrszín módosítás
Pigmentek minden mennyiségben - talán így lehetne legjobban illusztrálni az idei év smink trendjeit. Neonszínű szempillák, kék, lila, piros vagy türkiz zöld szemfestékek, pink és narancssárga rúzsok - a lényeg, hogy minden extraszínes és szuperfeltűnő legyen. Egy kis színezés még egyszerűen és gyorsan megoldható, de mi van, ha valaki a bőrszínével sem elégedett? Többé már ez sem jelent problémát. Míg a világ egyik felén mindenki "napbarnított" szeretne lenni, addig a másik felén a hófehér bőr a státusszimbólum. Bár Brazíliában már betiltották a szoláriumokat, és világszerte is rohamosan esik a népszerűségük, a fújásos barnítás az egyik leggyorsabban növekvő iparágak között van az Egyesült Államokban. Ezzel szemben már Ázsián kívül is hódít a bőrfehérítés. A nagy nemzetközi márkák is megjelentek a piacon olyan új termékekkel, amelyek a pigment termelő melanint halványítják.   
Köröm művészet
A körmök terén komplett műalkotásokkal kell számolnunk az elkövetkező időszakban. A "csillogjon csak a csillogás kedvéért" műkörmök kora leáldozóban van. Hódít a kifinomult, művészi igényű dizájn, a szabadkezű "mini festmények". A körömszalonokban már nem műköröm építők, hanem illusztrátorok és dizájnerek készítik el a legújabb köröm csodákat. Amerikában a szakma csúcsán lévő professzionális köröm szakértők pedig akkora celebbé váltak, hogy külön ügynökség egyengeti az útjukat.  

Olvassa el cikksorozatunk első részét, melyben bemutatjuk a 2013-as év 10 legfontosabb spa és wellness trendjét
Forrás: SpaFinder Wellness, Inc.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...