Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Repkedő milliárdok: íme, 2014 legnagyobb fürdőfejlesztései

2015. 01. 11. 08:48

Fürdőzés
2014 számos jelentős fürdőfejlesztéssel örvendeztetett meg minket, a Rudas panoráma medencéjétől kezdve Hajdúszoboszlón át a paksi gyógyfürdő létrehozásáig lehet sorolni a beruházásokat.
A 2014-es budapesti fürdőélet egyik fénypontja kétségtelenül a Rudas fürdő renoválása. A rekonstrukció elsődleges célja a palackozó üzem fürdőhöz csatolása és épületének felújítása volt. A most létesített földszinti medencetérben két közepes méretű és két kisebb medencét alakítottak ki, a tetőteraszon pedig egyedülálló panoráma nyílik a fővárosra a pezsgőfürdőből. December végén megnyílt az új szaunavilág is, ahol különböző típusú szaunák - finn szauna, aromakabin, bioszauna - és élményzuhany várja a fürdőzőket.
Repkedő milliárdok: íme, 2014 legnagyobb fürdőfejlesztései
 
Nem a Rudas az egyetlen budapesti fürdő, mely új köntösben köszönti az újévet. Októberig a Dandárban csak három beltéri, viszonylag kisméretű medence és egy szauna állt a vendégek rendelkezésére, a csendes udvar kihasználatlanul árválkodott. Ősztől azonban két kültéri termál medencében is lehet mártózni, a pince pedig egy kisebb wellness részleggé változott, szauna, gőzkamra, merülő medence és pihenő található benne.
Repkedő milliárdok: íme, 2014 legnagyobb fürdőfejlesztései
 
Budapesten túl
A fürdőfejlesztések természetesen nemcsak Budapestre korlátozódtak, szintén októberben adták át a debreceni Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont megújult egységeit. A létesítmény modernizálására összesen 2,5 milliárd forintot fordítottak, ebből közel egymilliárd jutott a termálfürdő korszerűsítésére, mely során külön szaunavilágot is kialakítottak, 555 millió forintból a gyógyfürdő egészségügyi szolgáltatásait fejlesztették, a fennmaradó 951 millió forintból a szálloda újult meg.
A harkányi gyógyfürdőkórház is ősszel gazdagodott új szárnnyal. Az európai uniós és hazai támogatást élvező beruházásnak köszönhetően 38 kétágyas és 7 akadálymentesített szoba, orvosi rendelők, központi váró, diszpécserközpont, konferenciaterem és egy étterem kapott helyet az új épületrészben. Harkány egyébként további fejlesztések elé néz, ugyanis december végén a kormány, 215 millió forint rendkívüli, célzott támogatást adott a városnak a fürdő modernizálásra.
Nyáron zárult le a hajdúszoboszlói Hungarospa három ütemből álló fejlesztése, mely során hat új óriáscsúszdát, illetve egy mászófalat húztak fel, megújult és új szárnnyal bővült a gyógyfürdő termálcsarnoka, a strandon pedig az Omega és a tanmedencét renoválták. A létesítmény fejlesztése a súlyfürdő kapacitásának bővítésével és a főbejárati strandpénztárak felújításával folytatódik.
Pakson is lett gyógyfürdő
Az első félév legnagyobb durranásának talán a paksi gyógyfürdő májusi átadását nevezhetjük. A létesítmény technológiája alapján a legmodernebbek közé tartozik hazánkban, ráadásul a Paksi Gyógyászati Központ koncepciójában is egyedi, rendhagyó módon egyesíti magában az OEP által finanszírozott közellátást, valamint a piaci egészségügyi és gyógyfürdő-szolgáltatások rendszerét. A 1,3 milliárdból kialakított létesítményben reumatológiai és ortopédiai szakrendelés, gyógytornakezelések, illetve bőrgyógyászat is működik. A fő profil azonban a gyógyvizes kezelés és a hozzá kapcsolódó fürdőgyógyászati ellátás.
Repkedő milliárdok: íme, 2014 legnagyobb fürdőfejlesztései
 
Zalakaros egy 600 milliós fejlesztés átadásával indította a 2014-es esztendőt. A rendelkezésre álló összegből a fürdő 350 millió forintot fordított a fedett gyermekrészleg kialakítására, további 250 milliót pedig a még 1975-ben épült fedett fürdő korszerűsítésére és a szolgáltatások bővítésére. A Vízipók-Csodapók vízi gyermekbirodalom már 2013 nyarán elkészült, az év végére befejeződött a fedett fürdő korszerűsítése is. A felújítás során egyes helyiségcsoportok rendezésével egy összefüggő pihenő és rekreációs zóna alakult ki, új kert kapcsolattal. A belső udvarban kialakítottak egy fitnesz medencét, további új eleme az épületnek a tágas lépcsőház és panorámalift.
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem