Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Romjaiból támadt fel: ilyen az új Rudas

2014. 10. 17. 17:02

Fürdőzés
A BGYH Zrt. és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. között 2013 januárjában aláírásra került vagyonkezelési szerződése alapján a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2013. október 22-én kezdte meg a Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának rekonstrukcióját. A felújítás eredményeképpen egy új élményfürdőt alakítottak ki, mely szervesen kapcsolódik a fürdő meglévő egységéhez.
Budapest egyik legjellegzetesebb városképi, műemléki és idegenforgalmi szempontból kiemelt területén évtizedek óta rontotta az összképet a Rudas fürdő romos, szürke rendkívül rossz állapotban lévő épülettömbje.
2012-ben KMOP támogatás (nagyobb részben uniós forrás, kisebb részben magyar költségvetésből származó forrás) igénybe vételével az üzemeltető BGYH Zrt. a fürdő homlokzatát és tetőszerkezetét felújította, és ezzel a fürdő épülete a rangjának megfelelő vonzó külsejét visszanyerte.
Elkeserítő állapotban volt a palackozó üzem
A teljes épülettömb képe azonban még ezzel a felújítással sem lett kifogástalan, mivel a déli épületrész, a volt palackozó továbbra is elkeserítő állapotban maradt. Ez az épület a 2012-es felújításkor még nem a vállalat kezelésében volt. Szerencsés módon időközben elhárultak az akadályok. A BGYH Zrt. és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. között 2013 januárjában aláírásra kerülő vagyonkezelési szerződés lehetővé tette az épületrész teljes átépítését, felújítását.
A rekonstrukció elsődleges célja a palackozó üzem fürdőhöz való csatolása, épületének felújítása és a fürdő profiljához illő funkciókkal való ellátása volt. E cél megvalósításához azonban szükséges volt a fürdőn belüli közlekedés és a vendégek öltöző tereinek átszervezése is.
Étterem és tetőtéri jakuzzi a Rudasban
A beruházás során kialakításra kerülő földszinti medencetérben két közepes méretű és két kisebb (merülő) medencét alakítottak ki. Ez a terület a meglévő uszodából közvetlen átjárási lehetőséggel közelíthető meg. Az emeleten egy, az utcáról is megközelíthető, 232 m2 területű étterem várja a vendégeket. A tetőteraszon napozóterasz és jakuzzi üzemel. A pinceszinten helyezték el a gépészeti teret, az étterem konyhaüzemi helyiségeit és a vendégeket kiszolgáló mosdókat.
A rekonstrukcióhoz kapcsolódóan kisebb fejlesztésekre is sor került a fürdő meglévő területén is. Az uszodacsarnokban az átvezetett vendégforgalom közlekedését irányító, illetve lehetővé tévő kisebb átalakításokra került sor. A 2012-ben teljes körűen felújított előcsarnokban egy hídszerű, közlekedő folyosó került kialakításra, mely összeköti az előcsarnok két oldalán lévő épületek emeleti szintjét. A törökfürdő és hozzá közvetlenül csatlakozó épületrészben pedig a leromlott állapotú és jelenleg kihasználatlanul álló Juventus-kádosztály, illetve nappali kórház került átalakításra, öltözők, zuhanyozó blokkok, mosdók kialakításával.
Forrás: BGYH
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem