Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Új Rudas: a törökfürdő hangulatához törökös konyha dukál

2014. 10. 02. 10:43

Fürdőzés
Kovács Lázár, a Rudas étterem kreatív séfje szerint a legmegfelelőbb helyszínt találták meg a fővárosban nem jellemző török gasztronómia prezentálásához. Jó étvágyat!

Meg kell szoknunk, hogy a Rudas fürdő ezentúl sok mindenben egyedülálló lesz. Maga a törökfürdő eddig is kuriózumnak számított, vendégkörében szép számmal megjelentek a turisták is. Ám az új wellness szárny panorámája, és a török mintákkal díszített étterem bizonyára még vonzóbbá teszi a majd 500 éves fürdőt. Az étterem enteriőrje modern. Ám őrzi az oszmán építészetet megidéző hófehér saroképület külső homlokzatán is alkalmazott török csipkés mintákat.
 
Nem csak szemünkkel, de szánkkal is befogadhatjuk a törökös hangulatot. Kovács Lázár fúziós konyhájában nagy szerepet szán a török ízeknek, alapanyagoknak: a burburnak, a csicseriborsó krémnek, de jellemző lesz a méz és a fahéj használata is. Úgy véli, a Rudas étteremnek kézenfekvően a török ízeket kell megjelenítenie, melyek jelen vannak ugyan a városban, de itt egy színvonalasabb gasztronómiai térben, a fúziós konyha kereteiben jelenhetnek meg. Ez egyedi lesz a fővárosban. Lesz, ugyanis a végleges étlap még nem alakult ki, ám a megnyitón már kóstolót kaphattunk belőle.
 
Az évszázados gyógyforrások is megihlették a híres séfet:
 
- Itt a Rudasban a konyha rendelkezésére állnak olyan különleges vizű források is, melyeknek vizét hasznosíthatjuk. Készítettünk például egy tojáslevest tojás nélkül! A kéntartalmú, illatában-ízében tojásra emlékeztető gyógyvizet ugyanis egy köményes, magyaros rántással gazdagítva kész is a tojásleves - újságolta Teonak a sztárséf. - Miután megkérdeztük vendégeinket, hány tojásból készítettük a levest, mindenki 4-5, 8 tojást álmodott bele. Nem akarták elhinni, hogy nincs benne tojás. Már el is fogyott. Ez csak egy kuriózum, temészetesen nem a tojás ellen beszélek, bár sokan vannak, akik nem ehetnek tojást allergiás vagy más okokból. Ők biztosan különösen kedvelni fogják ezt a tojás nélküli tojáslevest.
 
Teo Wassermann
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Gyereknap a Szindbádban!

Foglaljon most Gyereknapra! Egy gyermek 3 éves kor alatt 2 felnőttel egy szobában INGYENES, Tini disco, 16:30-17:30 óra között minden nap „Happy Hour” a wellness részleg korlátlan használata, szaunaszeánszok és gyermekanimáció.Megnézem