Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Egy kedves kis termál strand nem messze a Balatontól

2014. 08. 23. 18:12

Útitárs
A Somogy megyei Buzsák Balatonfenyvestől 15 km-re délre fekszik. A falutól mintegy 5 km-re található a kis gyógyvizes Csisztafürdő.

A több mint 500 éves Buzsák virágzó hagyományai, építészeti látnivalói, hagyományos rendezvényei jelentős idegenforgalmi vonzerővel bírnak. A XV.-XVI. században nagyszámú dalmát, ill. illír, horvát nemzetiségű család telepedett itt le, az általunk hozott tradíciók átfonták az itt élők életét is. Kialakult egy olyan jellegzetes kultúra, amely csak erre a közösségre jellemző. Legrégebbi műemléke a Fehér Kápolna, amely egy Akts nevű, elpusztult középkori település plébániatemploma volt. A János-hegyi pincesor műemlék, nádfedeles pincéiben a gazdák gyönyörű természeti környezetben kínálják boraikat. A szeptemberi Szüreti Napokon bográcsozás, lovas kocsis szüreti felvonulás, ételkóstolás, szüreti bál várja a községbe látogatókat.

A település a Kis-Balaton és Balaton Felvidéki Nemzeti Park tájvédelmi körzetébe illeszkedik. A Nagyberek a régmúltban a Balaton egyik árterületi öble volt, melynek legértékesebb területe a Fehér-vízi láp. Ez valaha mocsárvilág volt, melynek gazdag élővilágával itt-ott még találkozhatunk.

Csisztafürdő hidrokarbonátos, kénes, szénsavas gyógyvize a mozgásszervi panaszok mellett ekcémát, pikkelysömört, valamint nőgyógyászati panaszokat, ivókúraként bél- és gyomorpanaszokat, epehólyag-gyulladást is gyógyít. Huzamosabb tartózkodásra kiadó házak állnak a vendégek rendelkezésére a nyaralótelepen és a faluban, de a fürdőben kemping is van, bár nem olcsó.

A fürdő is drágább, mint a hasonló, kis alföldi fürdők, nyilván a Balaton közelsége miatt. 1500 Ft a felnőtt belépő. Öt medencéjéből jelenleg csak négy üzemel, a gyermekmedence sajnos használaton kívül áll. Gyermekes családoknak ezért nem ajánljuk. A többi medence mind gyógyvizes. Nemrégiben épülettel bővült a fürdő, melyben új, egész évben üzemelő medence, szauna, masszázs, fodrász, kozmetika várják az idelátogatókat.

Termálfürdő.net
 
Fürdőajánló
Csisztafürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem