Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Hétvégén Paprikafesztivál a csendes termálfürdőjéről, kempingjéről híres Nagybánhegyesen

2014. 08. 06. 15:34

Útitárs
Távol a zajos főútvonalaktól csendes, nyugodt, pihenésre alkalmas dél-alföldi falu Nagybánhegyes, ahol termálfürdő és kemping is várja a kikapcsolódni és gyógyulni vágyókat.

A lakókocsis német vendégek évről-évre visszajárnak, és több hetet is eltöltenek a vizes blokkal, áramhasználati lehetőséggel felszerelt, füves kempingben, amely április közepétől október végéig tart nyitva. Árai igen kedvezőek, hiszen a 750 Ft-os személyenkénti alapdíj mellett a személyautó 550, a lakóautó 650, a sátorhely pedig mindössze 350 Ft-ba kerül. Aki nem szeretne kempingezni, magánházaknál is könnyen talál szállást a nyugodt légkörű, rendezett kis faluban.

A községben 1971-ben tört fel a 80°C-os, gyógyhatású termálvíz, mely kellemes melegségű 36 C°-ra hűtve kerül a részben fedett termálmedencébe. A Nagybánhegyesi Termálfürdő és Kemping vize igen magas ásványi anyag tartalmú, alacsony keménységű, nátrium-hidrogén-karbonátos, magas metabórsav tartalmú, bromidos, jodidos, fluoridos hévíz, mely elsősorban mozgásszervi, reumatikus problémák, de bőrbetegségek, nőgyógyászati panaszok kezelésére is alkalmas. A parkolás a fürdő előtt ingyenes, olcsó büfé, fodrászat, kozmetika, masszázs, sőt csontkovács is várja a fürdővendégeket, akik igen kedvező áron, mindössze 650 Ft-ért válthatják meg belépőjüket. A kempingezőknek pedig még ennyit sem kell fizetniük: nekik a fürdőzés ingyenes. A fizetésnél Erzsébet utalványt és SZÉP-kártyát is elfogadnak!

A fürdő csak a hétvégén, péntek-szombat-vasárnap tart nyitva, délelőtt 10-től este 9 óráig. A nagybánhegyesi fürdő egész évben várja a látogatókat! A termálfürdő mellett kifőzde, a kemping mellett pizzéria is van, ahol nyáron szabadtéri diszkót, alkalmanként éjszakai  fürdőpartit is szerveznek.

Az itt élők paprikatermesztésből élnek. A település madártávlati képét is a fóliasátrak határozzák meg. Itt terem a megyében a legtöbb édes, erős zöld- és fűszerpaprika, amiből őrlemény is készül. Nem csoda, hogy Nagybánhegyes legjelentősebb eseménye az augusztusi két napos Paprikafesztivál. Az esemény 15 éves múltra tekint vissza, és éppen ezen a hétvégén rendezik!

A korábbi Bánhegyesse a török világ után csak az 1832-ben született újjá, mégpedig Tótbánhegyes néven. Az elnevezés hűen tükrözi, hogy - bár magyarok, németek, románok is megtelepedtek itt -, azonban elsősorban szlovák település volt. Egészen 1947-ig, mikor a szégyenteljes Benes-dekrétum idején lakosságcsere keretében jó részük elhagyta a falut, és Csehszlovákiába emigrált. Érdekesség, hogy a település ma is főképp evangélikus vallású, az ezeregynéhány fős községnek csak mintegy ötöde katolikus.

Nagybánhegyes látnivalói közt is elsősorban a főtéren álló evangélikus templomot kell említeni, melyet 1895-re készült el. Közelében áll az 1859-ben, késő klasszicista stílusban épült evangélikus kistemplom.

XV. Paprikafesztivál, Nagybánhegyes 2014.
Augusztus 9. Szombat

16.00. Nagybánhegyes képekben - ahogy mi látjuk falunk értékeit, szépségeit
Fotókiállítás megnyitója a Református Gyülekezeti házban
A kiállítás szombaton 16.00.-18.00. óráig, vasárnap 10.00.-12.00. óráig megtekinthető
16.30. Ökumenikus Istentisztelet az Evangélikus Templomban
17.30. A Mezőhegyesi Gyöngyszemek Mazsorett csoport és a
Mezőhegyesi Ifjúsági Fúvószenekar felvonulása a Művelődési Háztól a termálfürdőig
17.45. Ünnepélyes megnyitó
Köszöntőt mond Jancsó Ottó polgármester
18.00 Mezőhegyesi Gyöngyszemek Mazsorett csoport bemutatója
19.00 Bob-bon együttes műsora
20.15 Happy Gang együttes műsora
21.15 Soltész Rezső műsora
22.15 Nosztalgia disco Liszivel

Augusztus 10. Vasárnap

09.00 Termálkupa
10.00 Lecsófőző-verseny
10.00 Legszebb paprika, és paprikafigura kiállítás
10.00 Játszóház a Nagybánhegyesi Nagycsaládos Egyesülettel
12.00 Lecsókóstoló
12.30 Jó ebédhez szól a nóta Szakács Józseffel
14.00 Nagyot mondó Tóbiás - Zenés gyermekműsor a Bibuczi Együttessel
15.00 Yasmine hastánc bemutató
16.00 Reláció zenekar koncertje
17.00 Streetfighter bemutató
18.00 Solymos Tóni műsora
19.00 Szűcs Judith műsora
20.00 Balázs Pali élőkoncert
22.00 Tombolasorsolás
22.30 Tűzijáték

Aki nyugodt, családias környezetben szeretné eltölteni a hétvégét, kerekedjen fel, és élvezze a falusi turizmus áldásait a kis dél-alföldi fürdőhelyen, Bánhegyesen!

Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem