Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Gyógytó Szeged mellett - a nudisták imádják!

2014. 08. 12. 10:40

Útitárs
Sziksósfürdő Szegedtől 12 km-re, Kiskundorozsmán található. A strand és kemping területén szikes fürdőtó, gyermekmedencék, csónakázótó várja a vendégeket - naturistákat és fürdőruhásokat egyaránt. A felnőtt belépő mindössze 1000 (hétköznap 700) Ft ebbe az igazi kuriózumnak számító üdülőközpontba, ahol gyógytó vizében és homokos partján ejtőzhetünk.

A majd 37 hektáros területből 13 hektárt foglal el a tórendszer, míg a terület többi részén fenyvesek találhatók, nyugodt és festői környezetet teremtve a pihenéshez. A helyiek a fürdő névadó szikes tavát már a régmúlt időkben is használta, Szeged lakossága pedig az 1870-től kezdett el kilátogatni a Szikire.

A hideg vizes fürdőtó szikes-homokos altalaja gyógyhatású,
mérete 75x75 méter. A csónakázótó csónakázási, vízi biciklizési és szörfözési szolgáltatásokat kínál. Partja kiválóan alkalmas sétára, kikapcsolódásra, de szabadtéri főzésre, nyárson sütésre bográcsozásra is van lehetőség.

A strandfürdőt körülölelő erdős-ligetes területen 700 fős kemping várja megfelelő kiszolgáló létesítményekkel a sátorral, lakókocsival érkezőket. Árnyas fák alatt található, 2-3 ágyas faházakban, kempingépületekben is tudnak kényelmes szállást biztosítani.

A fenyvesek és akácosok érintetlen környezete ideális gyerek- és diáktáborok, szabadtéri programok számára, családok és baráti társaságok kikapcsolódására, felüdülésére. A nyári programok: játszóház, táborok, koncertek még vonzóbbá teszik a Sziksósfürdő Strand és Kempinget.

A fürdőtó 1973-ban került a Szegedi Fürdők Kft. elődjének kezelésébe. Ezután kerítették körbe a területet, vendéglátóhelyeket, öltözőt építettek, kialakították a csónakázótavat, a sátorverőhelyeket a kempingnek, a sportpályákat (foci- és strandröplabda valamint teniszpálya), elkülönítették a nudista strandot, a női napozót. Ezután a gyönyörű természeti környezetnek köszönhetően mind a szegediek, mind a messzebbről érkezők körében igen népszerűvé lett.
A kemping kifejezetten olcsó, 1300 Ft/fő + 400 a sátorhely, 300 az autó. A naturista kemping valamivel drágább. Az üdülőházak is megfizethetőek! SZÉP-kártyával is fizethetünk!
Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem