Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Akkor hanyas faktor?

2014. 07. 02. 18:02

Fürdőzés
A napsugarak elleni védelem erőssége számokban van kifejezve, ezt nevezzük faktornak (az angol sun protekcion faktor szavakból - rövidítése SPF). Minél nagyobb a fényvédő faktor, a készítmény annál hatásosabban fogja szűrni a Nap sugarait.

A fényvédő faktor száma azt mutatja meg, hogy mennyivel hosszabb ideig lehet a Napon tartózkodni a leégés veszélye nélkül. Ha a bőrtípusunknak megfelelő, leégés nélküli napozási időt percekben kifejezve megszorozzuk a fényvédő faktor számával, megkapjuk, hogy hány percig lehetünk a Napon. Tehát fontos megállapítanunk bőrtípusunkat!
Tehát, ha a normál bőrtípussal rendelkezünk, az átlagos idő, melyet a bőr leégése nélkül a Napon tölthetünk, maximum 30 perc. Ebből könnyen kiszámítható, hogy egész napos védelemre legalább 20-as faktorszámú naptejet kell használnunk. (20x30 perc=10 óra védelem). Ha érzékeny bőrünk van, viszont mindenképpen ajánlatos 30-as faktorral próbálkoznunk! Az is befolyásolhatja döntésünket, mennyire pigmentálódott már bőrünk, vagyis mennyire vagyunk lebarnulva. Minél kevesebbet napoztunk, minél fehérebbek vagyunk, annál óvatosabbaknak kell lennünk.
Amennyiben azonban közben sportolunk (izzadás), vagy megmártózunk a vízben, a napvédő készítményt újra fel kell vinni bőrünkre. A vízfelszín pedig növeli a ránk zúduló fényt, a medence partján ezért érdemes erősebb védelmet biztosítani magunknak. Merülés előtt persze használjuk a zuhanyt hiszen a vizek tisztaságáért - legyen az egy strandmedence, vagy élővíz - felelősséggel tartozunk!
Sokan elfelejtik, hogy nem elég védeni bőrünket - ápolni is kell napozás után! Hűsítsük, hidratáljuk bőrünket, használjunk napozás utáni készítményeket, melyek nyugtatnak, regenerálnak és táplálnak. Ezen kívül igyunk többet, ha napon vagyunk, mert sokkal több szervezetünk, bőrünk vízigénye is!
Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem