Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Napozni márpedig muszáj!

2014. 06. 21. 12:02

Fürdőzés
Szerencsére a jól eső, természetes sütkérezést az erős UV-sugárzás ellenére sem kell teljesen száműznünk az életünkből. Ha figyelünk a napozás szabályaira, kifejezetten jót tehetünk testünk-lelkünknek, bőrünknek a napozással.

A sütkérezésnek számtalan pozitív élettani hatása van.

Ám az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb veszélyeket is rejt magában.

A nap elleni védelemre ma már mindenkinek gondolnia kell saját egészsége érdekében!
Most, hogy mindezt tisztáztuk, nézzük, hogyan napozzunk!

Napozás előtt ne használjunk semmilyen kozmetikumot! Se parfümöt, se dezodort, se sminket. Ezek ugyanis egyrészt fényérzékenységet okozhatnak, másrészt eltömíthetik a pórusokat, ezzel meggátolják az izzadást. A nagy melegben azért izzadunk többet, mert testünk így hűti magát. Ilyenkor a nyirokrendszerünk is fokozottabban működik, kiválasztja a különböző káros anyagokat, melyek a pórusainkon át távoznak.

Minden esetben kenjünk magunkra naptejet, napolajat, és délelőtt 11-től délután háromig - mivel különösen erős lehet a napsugár -, lehetőleg még ezekkel se napozzunk.

Milyen naptejet válasszunk? Figyelembe kell venni bőrtípusunkat is!

Az UVA sugarak a bőr mélyebb rétegeibe hatolva okozhatnak károsodásokat. Az UVB sugarak pedig a leégésért felelnek. Olyan napozószert válasszunk tehát, amely tartalmaz UVA, és UVB szűrőt is. Fontos az is, hogy már napozás előtt 20-30 perccel kenjük be magunkat! Ennyi időre van ugyanis szüksége a bőrnek, hogy a hatóanyagokat beszívja, kiépüljön a fényvédelem! A tápláló, öregedést gátló hatóanyagokkal gazdagított készítmények pedig napozás közben is ápolják a bőrt.

Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Élményekkel teli nyári vakáció Makón!

Merüljön el a stílus világában és élje át a fürdőzés legújabb dimenzióit Makón! Új, izgalmas, négy évszakos csúszdapark várja Önt és családját, a Hagymatikum Fürdő közvetlen szomszédságában, az art deco ihlette Grand Hotel Gloriusban****! Exkluzív nyári ajánlatok 10-15% kedvezménnyel!Megnézem