Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Bulis hétköznapok: alkohol helyett a legújabb táncos edzéssel, a BodyJam-mel

2014. 06. 29. 19:38

Wellness
A világ egyik legismertebb táncos kardio edzése még nem érkezett meg Magyarországra, noha sok fiatal bulizós, züllős életmódjának remek alternatívája lenne. Vári Nagy Mónika fitness oktató Új-Zélandon találkozott a BodyJam-mel.

A fiatalok Új-Zélandon is azért várják annyira a péntek estét, mert ki akarnak szakadni a mókuskerékből - magyarázza Mónika, miért is ment le egy szép nap az Aucklandi Les Mills-be. - Mivel ilyenkor egy egész heti feszültséget kell levezetniük, természetes, hogy gyorsan, rapid módon igyekeznek megtenni. A legkönnyebb, ha ilyenkor egy-két röviddel indítunk. De ez valóban csak a könnyebbik megoldás.

Új-Zélandon nekem is oly olyan munkáim voltak, hogy 100%-ig ott kellett lennem, akár a vendéglátásban, akár a bankban dolgoztam. Ha nem mentem volna el hetente háromszor a Les Mills-be, a hétvége biztosan nekem is a züllésről szólt volna. Ám a Jamnek köszönhetően a hétvégének már úgy indultam neki, hogy kibuliztam, kitáncoltam, kiszórakoztam magam, levezettem a munkahelyi feszültséget, és hétvégén inkább elmentem kirándulni, felfedeztem a környéket, volt mit végignézni, ugye a Gyűrűk urát is Új-Zélandon forgatták.

Érdekes, hogy Új-Zélandon is van termálvíz, mint Magyarországon, sőt gejzírek is vannak, ha nem is olyan nagy számban, mint Izlandon. Hétvégén autóba ültem, és vagy 6-7 órát vezettem amíg Aucklandból eljutottam Rotoruába, hogy megnézzem őket. Egyébként éppen itt található hobbitfalva is. Voltam tradicionális maori esten, ettem föld alatt sütött hangit, jártam Coromandel több kilométer hosszú tengerpartján is, ahol csak le kellett picit ásni a homokba, és már jött is fel a termálvíz, lehetett belecsüccsenni.


Szóval a Jam egy nagyon vidám, nagyon bulizós edzés, feltölt energiával, kikapcsol, jókedvre derít. Teljesen belemerülsz, mint mikor tényleg bulizol, és csak azt veszed észre, hogy vége az órának. Felmérésekkel igazolták, hogy jelentősen növeli az önbizalmat is.


A másik kedvencem a BodyBalance volt, ami a tai chi, a pilates és a jóga elemeit vette elő, és értelmezte újra. Ez a két mozgásforma inspirálja ma az óráimat. Annyiban más, amit én csinálok, hogy nem állandó koreográfiákat adok le, ez így számomra izgalmasabb.

A Jamre különösen azért kattantam rá, mert a versenytáncos múltam miatt különös affinitásom van a táncos edzésekhez. Természetesen a zumbát is kipróbáltam, tetszett, de a Jam színesebb, nem csak a latin táncok mozdulataiból merít, hanem például a hip-hopból is. Igazán vagány, trendi mozgáskultúra sajátítható el a segítségével.

Teo Wassermann, Csobbanj.hu


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...