Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Fitness trendek: BodyJam - triplán magabiztossá tesz

2014. 06. 29. 10:56

Wellness
Az utóbbi években megjelentek a táncos edzések a fitness világában, melyek közül talán legismertebb a zumba. Magyarországra sajnos még nem érkezett meg a BodyJam, mely Új-Zélandról indult világhódító útjára.

A BodyJam egy rendkívül jó hangulatú kardió edzés. Mozgásrendszere tánclépésekből áll össze. Fanatikusai a minél nagyobb motiváció elérése érdekében top slágerekre edzenek. Rengetegen lelkesednek érte szerte a világon - ugyanis a módszer kidolgozója, az új-zélandi Les Mills fitness centrum az utóbbi 1-2 évtizedben világszerte edzőtermek sorát nyitotta:


Mint a táncos edzéseknél jellemző: a szórakozáson itt is legalább akkora hangsúly van, mint az izzadáson. Ám ez nem azt jelenti, hogy ne lenne hatékony, ne formálná a testet. Emellett - mivel a tánc maga egy művészeti forma - a BodyJam javítja az önkifejezést is! Vagyis nem csak testünk formálódása, a mozgás öröme tesz jót lelkünknek, de testünk önkifejező képességének fejlődése miatt triplán magabiztossá tesz! Emellett javítja az egyensúlyérzéket is, bár talán nem olyan mértékben, mint a Les Mills szintén egyedi mozgásformája, a BodyBalance:


Csak engedd el magad - tanácsolják a Les Mills trénerek a jammezést elkezdőknek Vári Nagy Mónika fitness edző szerint, akinek volt szerencséje első kézből, az új-zélandi Aucklandben megtapasztalni az új fitness trendet:


"Kétszer-háromszor látogattam az edzést hetente, legjobb bő, kényelmes cuccokban nyomni. Szükséges hozzá egy kis ritmusérzék, egyensúlyérzék, a tánc szeretete. Bemelegítésnél az edző egyszerű mozdulatsorokon vezet végig, melyek kifejezetten egy-egy testrészre koncentrálnak. Az óra törzsrészében a tánckoreográfia ismétlődő mozdulatait vesszük végig a tréner vezetésével. Teljesen elengeded magad, a pillanatban vagy. Nagyon happy, nagyon jó hangulatú edzéseket képzeljetek el, ezért is szerettem bele. Saját fitness óráimat is színesítem vele"

A BodyJam tehát a legújabb zenék, a legtrendibb mozdulatok edzésmódszere. Ultra-fun! A begyakorolt mozdulatok teljes mozdulatsorokká fejlődnek, komplett táncoreográfia zajlik, miközben hatékony, testünket formáló edzést is végzünk. A végén természetesen nyújtás, az izmok lazítása következik.


Teo Wassermann, Csobbanj.hu
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...