Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Új-Zélandról jöttem, mesterségem címere...

2014. 04. 26. 22:28

Wellness
A Les Mills nemzetközi fitnesz lánc legtrendibb módszerei sajnos hazánkban még nem elérhetőek. Találtunk azonban egy magyar lányt, aki  2 évig nyomta őket! Mégpedig nem is akárhol, hanem a programok szülőhelyén: Aucklandben! Megkérdeztük Vári Nagy Mónika fitnesz trénert, melyik edzésforma tetszett neki legjobban, és milyennek látta a Les Mills filozófiáját.
- B...
- Balance?
- Igen, hogy találtátok ki?
- Írtunk egy cikket a legújabb fitnesz trendekről, annak kapcsán hallottunk a Bodybalance-ról. Miért pont Balance?
- Bár minden edzést kipróbáltam az aucklandi Les Mills-ekben, nekem a Jam és a Balance edzések jöttek be a legjobban. Ezek a mozgásformák inspirálták fitnesz óráimat is. A Bodybalance a thai chi, a jóga és a pilates elemeit ötvöző program, segít befelé figyelni. A Bodyjam viszont egy táncos, rendkívül jó hangulatú, bulis csoportos fitnesz, amire nagy szükségem volt a hétköznapok szürkesége után, mikor egy bankban dolgoztam. Azért is közel áll hozzám, mert gyermekkoromban hosszú évekig versenyszerűen táncoltam.
- No, de hogyan kerül egy nagyváradi lány Új-Zélandra?
- Viccből - nevet arcunkba a vagány, apró termetű lány. - Az igazat megvallva puszta kalandvágy hajtott ebbe a csodálatos, világvégi szigetországba. Öt éves hajózás után úgy éreztem, nem találom itthon a helyem. Néhány hét alatt összecsomagoltam, és nekivágtam az ismeretlennek. Érdemes volt, csodálatos érzés fogott el, mikor a repülőről megpillantottam azt a gyönyörű, zöld szigetet az óceánban. Mikor Aucklandben landoltunk elkezdődött életem legkalandosabb időszaka!
- De mégis, hogy találtál munkát?
- Carnival Cruise Line-on már vendéglátásban dolgoztam, jól tudtam érvényesülni a Bols Mixer Akadémián szerzett tudásommal. Aucklandben is először ezen a területen helyezkedtem el, de anélkül, hogy a részletekkel fárasztanálak titeket: nem volt könnyű. De szeretek csak a jóra emlékezni, például az új-zélandi Sauvignon Blanc-ra.
- Mesélnél nekünk az aucklandi Les Mills-ről is?
- Több is van belőlük, szívesen látogattam őket. Ugyanazzal a bérlettel. Két hétig ingyenes az edzés, utána azonban egy vagy három évre kell bérletet vásárolni. De ne úgy képzeljétek, hogy előre ki kell fizetni! 100 új-zélandi dollár a belépési díj, utána kéthetente vontak 30 dolcsit a számlámról. Az új-zélandi az ausztrál dollárnál gyengébb.
- Mi maximum az USA dollárt követjük.
- Annál meg főleg. 6 ezer forint alatt van ez a 30 dolcsi, vagyis nem volt különösebben drága a bérlet. Mikor pedig hazajöttem hivatalosan átírták egy barátom nevére. Az igazság az, hogy mint bankalkalmazottnak, nekem kicsit olcsóbb volt az eredeti árnál, ami 45-50 dollár lett volna. A bérlettel aztán bármelyik Les Mills, akármelyik edzését látogathattam, ahányszor csak akartam. Ki is próbáltam minden edzést, bár bringázni inkább a tengerparton szerettem. Hetente háromszor-négyszer edzettem, hétvégén pedig relax - ugyanott, ugyanazzal a bérlettel: szauna, gőzfürdő, és jakuzzi. A Les Mills olyan volt nekem, mint a második otthonom. Volt, hogy csak beugrottam munka után zuhanyozni egyet, mert épp egy buliba igyekeztem...
A Les Mills fitnesz lánc 11 ultra-fun edzésprogramjáról ide kattintva olvashat:
Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...