Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Allergiások figyelem! Van megoldás!

2014. 04. 03. 09:58

Wellness
Végre itt a jó idő, de a tüsszögés és az állandó orrfújás mellett nem tudja igazán kiélvezni a szabadidős programok lehetőségét? Látogasson el egy wellness-központba, ahol enyhítheti allergiás tüneteit!
Az allergia lényegében egy túlzott válaszreakció, amit testünk bizonyos körülöttünk levő, úgynevezett idegen anyagokkal szemben ad. Azért nevezzük túlzott reakciónak, mert a nem allergiás emberek esetében ezekre az ingerekre nem történik ilyen intenzív válasz. Ezeket az irritáló, idegen anyagokat nevezzük allergéneknek, ilyen például a pollen, az poratka, a penész, a szőr vagy akár bizonyos típusú ételek is. Szakértők szerint az allergiától nem lehet teljesen megszabadulni, azonban néhány módon enyhíthetjük a kellemetlen tüneteket. Lássuk, milyen szolgáltatásokat kínál erre a wellness!
Az Ayurveda elmélete szerint a szervezetünkben felhalmozódott szennyeződések váltanak ki allergiás reakciót. A terápia hívei szerint az allergia forrása a gyomor, szerintük a nem megfelelően megemésztett étel az, ami bekerül a szövetekbe, az így felhalmozott méreganyag pedig felborítja szervezetünk egyensúlyát. Az immunrendszer ezeket a felhalmozott anyagokat idegen anyagként azonosítja, ez okoz allergiás választ.
Az Ayurveda azért jelenthet megoldást, mert megtisztítja és méregteleníti testünket. A problémát a gyökerénél kezeli, segíti az emésztést, feloldja a stresszt és növeli testünk rekreációs képességét. A kezelés hatékonyságát növelhetjük, ha közben jógázunk vagy meditálunk.
Az akupunktúra szintén jó módszer lehet az olyan allergiás tünetek csökkentésére, mint a tüsszögés, az orrfújás vagy a könnyező szemek. A módszer lényegében szintén szervezetünk felborult belső egyensúlyának visszaállítására épít. Egyfelől a terápia segíti visszaállítani szervezetünk belső harmóniáját, valamint az immunrendszert is erősíti, másfelől az ingerterápia során allergiás tünetek kezelésekor az orr körüli részt stimulálják tűkkel, amik azonnal csökkentik az orrdugulás tüneteit.
A sóbarlang terápia köztudottan segíti a légúti betegségek kezelését, így az asztmás és allergiás tünetek csökkentésében is nagy jelentőséget tulajdonítanak neki. A sókabin lényegében egy intenzív légzésterápiára alkalmas helyiség, ami elsősorban a légzési panaszokkal rendelkezők kezelésére alkalmas. A helyiség speciális mikroklímájában telített sóoldatot párologtatnak, hatóanyaga a nátrium-klorid. Az így biztosított mikroklímában az allergének és a baktériumok száma rendkívül alacsony.
Az allergia következtében vörös, viszkető, könnyező szemekre a legjobb kezelési mód a kamilla. Kutatások szerint a német kamillából készült borogatás hatékonyan csökkenti a vörösséget és a viszketést. Ha légzési nehézségekkel küzd, cseppentsen egy két csepp illóolajat közvetlenül az orra alá! Az inhalálás és az illóolajos fürdő hatékonyan csökkenti a kellemetlen orrdugulást.
Mindent összevetve fontos leszögeznünk, hogy a fenti módszerek, bár egy bizonyos időre hatékonyan csökkenthetik az allergiás tüneteket, hatásuk nem nevezhető hosszútávúnak és tudományosan sem igazolt. Ha szeretne tünetein csökkenteni, akkor a fenti praktikák hatékonyak lehetnek, de amennyiben tünetei krónikussá válnak, mindenképpen forduljon orvoshoz!
Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...