Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Valamire készül a két magyar fürdőváros

2015. 02. 11. 19:22

Fürdőzés
Hazánkban még ritkaságszámba menő ötlettel állt elő Hévíz és Hajdúszoboszló. Nem sokkal azután, hogy bejelentették, idén nem vesznek részt az Utazás Kiállításon, elindították közös kampányukat, melyben a belföldi utazókat célozzák meg. Az együttműködés gyakorlati célja a hatékonyság növelés, továbbá az egészségtudatos életmód népszerűsítése.
"Több mint kétmillió vendégéjszaka fogott egymással kezet" - vezette fel az együttműködést bemutató sajtótájékoztatót Papp Gábor, Hévíz polgármestere, utalva arra, hogy Hévíz és Hajdúszoboszló egyaránt több mint egymillió vendégéjszakával büszkélkedhet immár hosszú ideje. Az összefogás célja pedig ennek a számnak a tovább növelése.
Papp Gábor az elmúlt időszak fejlesztései közül kiemelte, a HeBi (Hévíz Bike) létrehozását, a helyi közlekedés fejlesztését, és a Korok és borok elnevezésű tematikus sétaút kialakítását, melyet idén nyáron fognak teljesen befejezni. Papp Gábor arra is kitért, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a sportturizmusra, és a jövőben a sportrehabilitációra is jobban szeretnének koncentrálni. Ennek kapcsán a polgármester azt is megemlítette, hogy folyamatban van egy egymilliárdos pályázat is a keszthelyi és hévízi kórház felújítására.
Összefogás és fejlesztés
Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere azt hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy a riválisok a piacon közösösen fellépve tudjanak együttműködni és akár tanulni is egymástól. Sóvágó kiemelte, Hajdúszoboszló az idegenforgalomból származó bevételt jelentős részben városfejlesztésre fordítja.
Czeglédi Gyula, a Hungarospa Hajdúszoboszló vezérigazgatója a fürdő kapcsán kiemelte, az elmúlt húsz évben 13 milliárdot költöttek a létesítmény modernizálására, ebből 1,5 milliárdot 2014-ben. Tavaly hat új óriáscsúszdával, vízeséses mászófallal és kalandmedencékkel bővült a fürdő.
Valamire készül a két magyar fürdőváros
Hajdúszoboszló
 
A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően az összesen 25 ezer főt befogadni képes Hungarospában 2014-ben 1,5 millióan fordultak meg, ebből 700 ezer gyógyászati- és wellness vendég, 100 ezer az Aquaparkba érkezett, míg 300 ezer az élményfürdőbe. Czeglédi kitért arra is, az idei nyárra számtalan különleges programmal készülnek a fürdőben. Júliusban és augusztusban minden hévégén lesz esti fürdőzés, melyekre sztárvendégeket is hívnak, így a fürdőzők a medencéből élvezhetik majd a műsorokat.
Indul a fürdőszezon
A sajtótájékoztató hátralévő részében a közösen indított "3+1 akció, indul a fürdőszezon" kampány részleteit lehetett megismerni, melynek lényege, hogy egy ajándék éjszakával, illetve egyéb ajándékszolgáltatásokkal ösztönzik a belföldi vendégeket az előszezoni foglalásra. Hévízen március 1-től április 30-ig lehet foglalni 28 szálláshelyen, a magánszállásoktól kezdve az ötcsillagos szállókig, gyakorlatilag lefedve a város szinte teljes kínálatát. Az akció keretében foglaló vendégek fél áron vásárolhatnak belépőt a tófürdőbe, ingyen használhatják a HeBit és segwaytúra foglalása esetén is kedvezményt kapnak - tudatta Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Valamire készül a két magyar fürdőváros
 Hévíz
 
Hajdúszoboszlón február 3-tól április 3-ig tart a kampány, melyben 39 szálláshely vesz részt, köztük számos vendégház. Az ajándék plusz egy vendégéjszaka mellé ingyenes szanunahasználat, kenyérlángos, kerékpárkölcsönzés és múzeumi belépő jár - közölte Kabály Zsolttól, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Hévíz és Hajdúszoboszló a kampányt közös kitelepüléseken fogja népszerűsíteni egyebek között Budapesten is. Legközelebb február 22-én a Bálnában próbálják majd elérni az egészséges életmódra nyitott célközönséget.
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Stílusos makói nyári vakáció – előfoglalási kedvezménnyel!

Hozza egy lépéssel közelebb a nyarat! Foglalja le Gloriusos nyaralását 3-5 éjszakára akár 15% kedvezménnyel és AJÁNDÉK fürdőbelépővel a megújult Hagymatikumban! Pihenje ki magát art deco ihlette, exkluzív szállodánkban, ahol minden napot pezsgős reggelivel indítunk! Élvezze a napsütés és a gyógyvíz együttes erejét, a wellness megújító hatását és a modern kényelmet luxus színvonalon!Megnézem