Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Ilyen, amikor egy csupaszpofájú tamarinnal wellnesszelünk

2014. 09. 06. 09:46
Szerző: Werkner Anita  Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Ha még nem tudja, mivel töltse az őszi hétvégéket, mi segítünk. Például menjen fürdőzni Szegedre, majd fedezze fel a várost is.
A nyár elmúlásával a strandélményekről le kell mondani, de ez nem jelenti azt, hogy ne fürdőzhetnénk egy jót valahol. Azoknak, akik nem szeretnek egész nap a vízben a tespedni, de a kiránduláshoz sem fűlik a foguk, sorozatunkban bemutatunk néhány nagyobb fürdővárost, ahol remekül el lehet tölteni az időt egy kis városnézéssel. Első állomásunk Szeged.
Gyógyvíz és wellness
Szegeden két fürdő közül is válogathat a látogató, itt van ugyanis az Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő, illetve a Napfényfürdő Aquapolis is (szintén Szegeden található az Újszegedi Partfürdő és Kemping, de ez ősszel már nem biztos, hogy szóba jöhet, mivel szabadtéri).
A Napfényfürdő Aquapolis gyógyvize a Dóra kút 1551 méter mélyről tör fel, a 70 Celsius fokos nátrium hidrogénkarbonátos víz kiválóan alkalmas mozgásszervi, belgyógyászati betegségek és csontritkulás kezelésére. Az Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő természetes gyógykincse az 1927-ben feltárt, nátrium-hidrogénkarbonátos Anna gyógyvíz, mely külsőleg mozgásszervi betegségek kezelésére, ivókúraként idült emésztőszervi problémák kiegészítő kezelésére alkalmas. Továbbá mindkét helyen van lehetőség élményfürdőzésre és wellness-szolgáltatások igénybevételére is.
Ilyen, amikor egy csupaszpofájú tamarinnal wellnesszelünk
Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő
Mi mindenre van még lehetőség Szegeden?
De mit csinálhatunk még Szegeden, ha már elég volt a pancsolásból és a szaunából? Először is sétáljunk egyet a város két főterén, a Széchenyi és a Dóm téren. Az előbbi a belváros központi elhelyezkedésű, parkosított, forgalom elől részlegesen elzárt tere, ami rendszeresen szolgál ünnepségek, fesztiválok, vásárok színhelyeként. A sok értékes emlékszobor mellett, itt található a Tisza Szálló (most Tisza Hotel) impozáns épülete és a szegedi Sóhajok hídja, ami a velencei híd mintájára épült 1883-ban abból az alkalomból, hogy Ferenc József osztrák császár és magyar király Szegedre látogatott. A Dóm tér a város leghíresebb tere, kiváló akusztikája miatt a Szegedi Szabadtéri Játékok legalkalmasabb helyszínének bizonyult.
Ilyen, amikor egy csupaszpofájú tamarinnal wellnesszelünk
Napfényfürdő Aquapolis
Érdemes megtekinteni a vasbetonból készült Víztornyot, amely 2003-ban kapott egyedi ipartörténeti műemléki védettséget. Szegeden található Magyarország második és egyben a világ negyedik legnagyobb zsinagógája, illetve egy gótikus stílusú ferences templom és kolostor, ami a maga 500 évével a Pannonhalmi Bencés Főapátság után Magyarország második legrégebbi ilyen jellegű épületegyüttese.
Szalámi és rozsomák
Ha inkább múzeumba vágyik, látogassa meg a Móra Ferenc Múzeumot, ahol a magyar történelmi múltat és a honfoglalás kor előtti idők kultúráit ismerheti meg. Vagy ott van még a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum, ahol a Pick szalámi és a szalámigyár, illetve a szegedi paprika gyártásának története látható.
Ha pedig valami igazán könnyed programot szeretne, térjen be a Szegedi Vadasparkba. Az állatkertben földrészenkénti felosztásban hazai és távoli tájak állatait lehet megtekinteni. Számos ritka, kihalástól veszélyeztetett faj található a vadaspark gyűjteményében. Több különleges állatfaj - mint például a rozsomák, a fossza, a csupaszpofájú tamarin - Magyarországon csak itt lelhető fel.
Kapcsolódó témák:
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Stílusos makói nyári vakáció – előfoglalási kedvezménnyel!

Hozza egy lépéssel közelebb a nyarat! Foglalja le Gloriusos nyaralását 3-5 éjszakára akár 15% kedvezménnyel és AJÁNDÉK fürdőbelépővel a megújult Hagymatikumban! Pihenje ki magát art deco ihlette, exkluzív szállodánkban, ahol minden napot pezsgős reggelivel indítunk! Élvezze a napsütés és a gyógyvíz együttes erejét, a wellness megújító hatását és a modern kényelmet luxus színvonalon!Megnézem