Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Szeptemberi nyaralás egy barátságos termál strandon

2014. 08. 29. 18:46

Útitárs
Egész évben nyitva, ám még a strandszezonban érdemes felkeresni a kis Somogy megyei termálfürdőt, hiszen medencéinek zöme csak ilyenkor élvezhető. A gyógyvíz és a páratlan természeti környezet több napos programra csábít.

Csokonyavisonta a különleges hangulatú belső-somogyi település. A táj szinte ellentéte korunk rohanó, zajos világának. Mindenfelé erdő, védett őstölgyesekkel és az ősborókással. Híres természetvédelmi területe a fás legelő. A legelőn elszórtan megmaradt, többszáz éves, u.n. hagyásfák a réti sasok, barna kányák,darázsölyvek és a fokozottan védett fekete gólyák fészkelőhelyei. A vidék patakjai a völgyekben kis halastavakat hátrahagyva a Rinyába, vele a Drávába folynak.

73 Celsius fokos alkáli-hidrogén-karbonátos, jódos-kénes termálvizére 1943-ban, olajkutatás során akadtak. Amint gyógyvízzé minősítése során kiderült: kiválóan alkalmas a mozgásszervi- és gerincbántalmak, kopásos ízületi panaszok gyógyítására, traumatológiai vagy ortopédiai műtétek utókezelésére, bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör) kezelésére. Jódtartalmának köszönhetően kedvező eredménnyel alkalmazzák idült nőgyógyászati panaszok és gyulladásos betegségek gyógyításánál is. Ivókúraként gyomor-, bél-, epepanaszoknál, különféle szájbetegségeknél hatásos. Potenciát fokozó hatásáról is beszámoltak már. De nemcsak a testet, a lelket is gyógyítja: megszünteti a fáradékonyságot, a dekoncentráltságot. Bátran a gyógyvizek unikumának nevezhetjük.

A hatalmas területen fekvő füves strand napozásra, és játékra kiválóan alkalmas szabad terei vannak, lombos fái árnyat, virágai kellemes környezetet biztosítanak az ide érkezőknek. A gyermekes családokat két gyermekmedencével, ingyenes óriáscsúszdával várják. A szülők pedig a 2-2 fedett és szabadtéri gyógyvizes medencében ejtőzhetnek, óvhatják egészségüket.

A fürdő területén található korszerű kempingben éjszakázóknak fürdőbelépőre már nem kell költeniük. Apartmanokban, sőt szállodában is foglalhatunk szállást, de nyaralót is bérelhetünk.
 
A fürdő melletti halastó nem csak a horgászat szerelmeseinek kínál elfoglaltságot, de pihenőhelyként szolgál a Csokonyavisontán nyaralóknak A településhez közeli Alexander-puszta védett műemlékegyüttese hű képet ad a valamikor majorságok életéről. Csokonyavisonta életében jelentős szerepet játszottak a Széchenyiek. A fürdőváros híres szülötte Xantus János természettudós, akiről Karl May Old Shatterhandot mintázta.

Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...