Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Ahol szeptemberben is kellemesen strandolhatunk

2014. 09. 04. 09:30

Fürdőzés
Az időjárás már augusztusban igen változékony volt, tavaink hőmérséklete 20 C° alá süllyedt, még napozni sem mindig lehet. Vége a strandszezonnak.... mondhatnánk, ha nem vennénk számításba termálfürdőinket!

Bár a termál szezon hivatalosan csak novembertől kezdődik, az élmény-, és termálfürdők szabadtéri medencéi szeptember-októberben is lehetőséget adnak a strandolásra! Vagy legalábbis a szabadban való fürdőzésre.

Mert hát mi a strandolás? A nagy melegben lehűtjük magunkat egy kellemesen hűvös vízben, majd a vízparton újra felmelegszünk a Nap sugaraitól. Ám ha félnünk kell tőle, hogy elbújik a Nap, ha lehűltek a tavak-tengerek - a szabadtéri termál medencék jelentik a megoldást! Ez a mi kiváltságunk! Magyarországon gyógyvizeink óvó melegében élvezhetjük az őszt, a vénasszonyok nyarát.

Termál strandra úgy indulhatunk, hogy nem kell mérlegelnünk: milyen időre számíthatunk. Napsütésben felvesszük a napozós-strandolós üzemmódot, hiszen egyre jobban vágyjuk Nap melegét, ám akkor sem kell elkeserednünk, ha elered az eső. Csak be kell bújnunk a gyógyító, meleg víz oltalmába, mint egy meleg paplan alá.

Kis, szezonálisan nyitva tartó termálfürdőink az időjárás függvényében zárnak szeptember folyamán. Mielőtt útnak indulnánk, feltétlenül érdeklődjünk a nyitva tartásról. Ám jó néhány fürdőnk természetesen egész évben várja a fürdővendégeket. Ezek többségében találunk októberben is nyitva tartó szabadtéri medencét. Ezeken a gyógyhelyeken még egy-egy szép októberi napon is úgy strandolhatunk, sütkérezhetünk, mint a nyár közepén. Akinek pedig nem elég a meleg, irány a forró szauna!

Teo Wassermann


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...