Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Horvátország? Szeptember!

2014. 04. 28. 13:05

Fürdőzés
Horvátország az egyik legnépszerűbb úti cél a magyar családok körében. Ám sem anyagilag, sem a fílinget tekintve nem mindegy, mikorra időzítjük nyaralásunkat.

Tudnunk kell, hogy elő-, és utószezonban hihetetlenül jó áron lehet szállást találni, ha egy kicsit bogarászunk az interneten. Legrosszabb esetben is feleannyiba kerül, mint a forró nyári hónapokban, amikor még a kánikulával, és az UV-sugárzással is meg kell küzdenünk.

Az utazási költségek ugyan főzezonon kívül sem csökkennek, és a benzinköltségen felül jelentős autópályadíjakkal is számolhatunk. Ha spórolni akarunk rajta, nem muszáj Splitig sem utaznunk, az Adria északi öbleiben is ugyanazzal a mediterrán hangulattal találkozhatunk.

Májusban illetve szeptemberben ráadásul nem a legnagyobb turistadömpingben érkezünk: a vendéglőkben, boltokban, de egy hajókiránduláson is több figyelmet szentelnek nekünk, még akciókba is belefuthatunk. Arról nem is beszélve, hogy a túristafrekventált helyeken, Split belvárosában, vagy másutt nem kell a legnagyobb masszában araszolnunk. Egy-egy kirándulásra is jobban megfelel a kevésbé forró időjárás. A strandok is barátságosabb képet mutatnak, könnyen találhatunk olyan partszakaszt, ahol szinte csak mi fürdőzünk. Az elő-, utószezoni szálláson megspórolt összeget érdemes gasztronómiai kalandokra költeni, olyan áron juthatunk halátelekhez, melyről itthon csak álmodunk. A pizza és a hal gyakorlatilag egy árban van.

Hogy mégis mi dönthet az elő-, és utószezon között? Természetesen a vízhőfok. Míg májusban csak kivételesen megy 20 C° fölé az Adria, addig szeptemberre rendszerint 25 fok fölé emelkedik a tengervíz hőmérséklete. A strandidő ráadásul az utóbbi években bőven kitolódik októberre is!

Ha tehát nem muszáj - valamilyen oknál fogva - szabadságunkat a nyári hónapokban kivenni, csakis szeptembert ajánljuk egy horvát kiruccanásra! Igazán nonkonformistának érezhetjük majd magunkat, mikor egy esős októberi hétfő reggelen feltöltődve, napbarnított arccal megjelenünk a munkahelyünkön.
Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...