Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

A '60-as, '70-es években voltál fiatal? Akkor csütörtökön!

2014. 08. 27. 12:02

Útitárs
Szép lányok soha nem látott fürdőruha-költeményekben egy exkluzív helyszínen. A hazai divattervezők újraértelmezték a retro korszak fürdőruha-divatját. Augusztus 28-án, csütörtökön este 8 órakor divatbemutató a Gellért fürdőben! A csaknem száz éves fürdő hullámmedencéje fölé álmodott fashion show rendezője szerint nem fog esni. Semmiképp.
Szabó Pálmát, a Sonia Produkciós Iroda vezetőjét az idei pályázatról, és a jövőről faggattam.
Teo: - Az idei már a harmadik Gellért, a divat strandja pályázat, melyben a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei ZRt.-vel együttműködve arra kéritek fel a hazai divattervező szakmát, hogy a XX. század egy-egy korszakának fürdőruha-divatját értelmezzék újra. Idén a retro korszak került sorra. Hány pályázat érkezett, hogyan választottátok ki a show-n is bemutatásra kerülő 20 kollekciót?

Pálma: - Mintegy 80 pályázati anyag érkezett, így a szakmai zsűrinek nem volt könnyű a döntés! S. Hegyi Lucia divattervező, a LUAN BY LUCIA Divatház tulajdonosa, vezető tervezője valamint jómagam zsűriztünk. A pályázatokat a kreativitás, a minőségi anyagválasztás, az ötletes megoldások, és legfőképp az adott kornak (1960-1970) való divattörténeti megfelelés alapján választottuk ki.
- A pályázóknak három-három modellt kellett tervezniük. Vagyis összesen 60 gyönyörű retro stílusú fürdőruha-költeményt láthatunk majd a kifutón. Lesznek esetleg férfi modellek is? Érdekelne, felelevenítette-e valaki a sokat gyalázott magyar fecske fürdőgatya csíkját.

- Az idei évben sajnos nem érkezett olyan pályázat, amely férfi kollekciót jelenítene meg. Ám néhány modell ruhapróba-fotóját már megjelentettük Facebook oldalunkon, hogy ezzel is kedvet csináljunk az idei showhoz.
- A tavalyi győztes idén is jelen lesz?

- Károlyi-Kovács Viktória az idei évben nem pályázott, de reméljük, hogy üdvözölhetjük majd Őt a közönség soraiban!


- Jövőre is kiírjátok a pályázatot? Lehet, érdemes már most visszatekinteni a közelmúlt fürdőruha-divatjára?

- Jövőre a '80-as, '90-es évek fürdőruha-divatját kívánjuk felidézni. Ez az időszak a klasszikus DISCO korszak volt, tehát várhatóan izgalmas pályamunkák születnek majd. A sorozat ezt követően is folytatódik, hiszen a tervek szerint néhány év múlva akár a XXII. század fürdőruha-divatját is előre-láthatjuk majd.
- Nekem újra megvannak a kedvenceim, és neked, mint a show rendezőjének?
- A mostani sorozatban is van olyan, aminek a megoldása, kivitelezése, játékossága nagyon tetszik, de hogy melyik az, azt természetesen csak a show végén fogom elárulni.
- Akkor erre térjünk vissza csütörtökön, bár gondolom a szakmai hozzáértésed valamelyest a végeredményben is tükröződni fog.

Teo Wassermann

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem