Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Bikini - sokáig közerkölcsbe ütközött

2014. 08. 23. 09:44

Fürdőzés
Augusztus 28-án idén is lesz fürdőruha divatshow a Gellértben! A '20-as, '30-as modelljei után a pályázaton indult divattervezők tavaly már a '40-es, '50-es évek fazonjait elevenítették fel. Idén tovább haladunk a fürdőruhadivat-történelemben!

Már a negyvenes években megjelentek a kétrészes női fürdőruhák. Bár merészek voltak, ezek bikininek még nemigen voltak nevezhetőek. Magasított derekuk a köldököt is takarta, a csípő fedve volt, hatalmas textil fedte a ciciket is.

A bikinit, Louis Reard '46-ban, Párizsban tervezett falatnyi modelljét még a divatmodellek is olyan botrányosnak érezték, hogy nem mertek mutatkozni benne. Ha tudnák, hogy ma általános viselet, talán el sem hinnék. A tervező végül egy sztriptíztáncosnőnek fizetett a bemutatóért, aki amúgy szintén félt a reakcióktól. Ám csak addig, amíg meg nem jelent a férfiak előtt, akiknek azonnal leesett az álluk.

Ennek ellenére a világ úgy másfél évtizedig csak szokta a gondolatot. A legtöbb tengerparton, így Ausztráliában, Spanyolországban, Olaszországban be is tiltották, de másutt sem nézték jó szemmel - legfeljebb filmvásznon. Népszerűsítésében nagy szerepet játszott Brigitte Bardot, aki 18 évesen játszotta el a The Girl in the Bikini címszerepét. Az igazi áttörést azonban csak Roger Vadim És Isten megteremté a nőt című filmje hozta meg, 1957-ben - szintén Bardot-val. Saint-Tropez-ban meg is állt az élet, mikor végiglejtett a tengerparton.

Brian Hyland 1960-ban aztán már szabályos divathullámot indított el toplistás bikini-slágerével, melyben arról énekel, először mennyire félnek a lányok megjelenni benne, íme:
Az első Bond-lány, Ursula Andress már nem is viselhetett volna mást a tengerparton, mint bikinit.

Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem