Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Trendek, stílusok, szexszimbólumok a retro korszakban

2014. 08. 24. 19:30

Fürdőzés
A hatvanas években már nem botránkoztak meg, ha egy nő bikiniben strandolt. Színek, virágok, csípők - ez pedig már a hetvenes évek trendje! Hogyan változott a női szépségideál a bikini megjelenése után?

Marilyn Monroe 1962-ben máig nem tisztázott körülmények között hagyott itt minket. Szerencsére még láthattuk bikiniben, ám a világhódító ruhadarabot már nem ő, hanem Bridget Bardot filmjei, és az akkoriban még társadalmi szereppel bíró popszakma tette híressé. Monroe és Sophia Loren után a korszaknak új hősnői lettek. Bardot mellett az óceán túloldalán Liz Taylor és - mivel a hatvanas években a 007-es ügynök hét történetét is filmre vitték - a Bond-lányok hódítottak. A producerek mindig a legdögösebb színésznőknek, modelleknek adták ezt a szerepet.

Az ötvenes években még a derék hangsúlyos. Ám a homokóra alkatú, gömbölyded szépségideált a hatvanas években felváltotta a porcelán bőrű, szoborszerűen pózoló, sokszor kisfiús szépségek divatja. Mintája Audrey Hepburn. A kifutón pedig megjelent Twiggy, és vele a kórosan sovány modellek világa. Ha a mai hollywoodi színésznőkkel modelleznénk, hogyan változott a szépségideál, akkor azt mondhatnánk, Salma Hayeket és Scarlett Johanssont Cameron Diaz és Gwyneth Paltrow követte.

A hetvenes években a körte alkatú nő az etalon, vagyis nagyobb szerep jut a bikini megjelenésével megmutatkozó csípőnek. A nő mint zsákmány jelenik meg a magazinok címoldalán. Szexualitása már nem tabu többé. Nyomban el is kezdik riszálni a feneküket, és kihangsúlyozzák idomaikat, például a bikini felsőbe helyezett párnácskával. A fürdőruhákban megjelennek a figyelemfelkeltő díszek, elsősorban a fodor, de a nagy karika is trendi. Divatba jönnek a horgolt cuccok. A pánt nélküli bikini felső a menő. Színes, díszes, könnyű kis leplek, ruhák is kerülnek a bikini fölé strandolás után. A korszak emblémái a Charlie angyalai. Ma is követik ezt a stílust, például Rihanna, vagy Jennifer Lopez.

Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem