Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Jön a kánikula, így éljen túl a strandon

2014. 08. 09. 09:39

Fürdőzés
Hétvégére ismét visszatér a kánikula, így nem is lehet jobb programot elképzelni egy kis strandolásnál. Hogy önnek kevesebb gondja legyen a pakolásnál, összeszedtük mik azok a kellékek, amik jól jöhetnek a strandon.
Először is - bár talán ezt már mondani sem kell - semmiképpen ne induljon el naptej nélkül. Nincs annál rosszabb, mint amikor egy kellemes strandolás után, rákvörösen szenvedünk az ágyban, nem is beszélve a káros egészségügyi következményekről. (Arról, hogy milyen naptejet érdemes venni itt írtunk korábban.)
A naptól nemcsak bőrünket kell azonban megvédeni. Nem árt, ha van nálunk egy szalmakalap vagy egyéb sapka, ami megóv minket a napszúrástól. Szemünk épségét pedig UV-szűrős napszemüveggel védhetjük meg.
Egészségügyi szempontból a hölgyeknek érdemes megfontolni, hogy vigyenek magukkal egy váltás fürdőruhát. Ugyanis úgy tudjuk legkönnyebben megelőzni, hogy összeszedjünk valamilyen fertőzést strandolás közben, ha vizes alsónkat azonnal lecseréljük, amint kijöttünk a vízből.
Különösen a gyerekeseknek vagy nagyon fehér bőrűknek érdemes megfontolni, hogy beruházzanak egy napernyőre vagy strandsátorra. Így legalább nem kell az árnyékos helyek után kutatni a strandon, bárhol le tudunk telepedni anélkül, hogy azon kelljen aggódnunk, hogy leégünk vagy napszúrást kapunk.
Kényelem és játék
Térjünk át a kényelmi szempontokra! Érdemes magunkkal vinni egy nagy, puha strandtörülközőt vagy egy plédet. Lehet, hogy nagyobb helyet foglal, de mégiscsak kényelmesebb azon napozni, mint egy zsebkendőnyi, vékony törcsin.
Nem baj, ha van nálunk egy lenge strandruha, amiben kényelmes el tudunk menni ebédelni vagy fagyizni.
Ha van rá lehetőség, hogy elcipeljük, egy hűtőtáska is nagyon jó szolgálatot tehet, némi nasival és hideg üdítővel feltöltve. Legalább nem kell minden elemózsiát a büfékből beszerezni.
A szórakozásról sem szabad megfeledkezni. Vigyünk magunkkal gumilabdát vagy esetleg tollast. De az sem árt, ha van nálunk olvasnivaló és kártyajáték, arra az eshetőségre, ha belefáradnánk a pancsolásba.
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...