Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ez a 3 dolog óvhatja meg a fertőzésektől a nőket a strandolás során

2014. 07. 31. 19:51

Fürdőzés
A forró nyári napokon még azok a hölgyek is a vízbe menekülnek, akik egész évben ódzkodnak tőle, hogy csobbanjanak. Mert félnek a fertőzésektől. Természetesen az óvatosság egyetlen rossz élmény után is érthető. Hölgyeim! Nem csak a fürdőzéstől való visszavonulással óvhatják magukat a bajtól. Ha a fürdőszakértő három tuti tippjét betartják - anélkül a kis félelem nélkül strandolhatnak.
1.
Hiába nő meg a nyári hónapokban a forgalom a nőgyógyászok rendelőiben, a strandszezon nem jelent nagyobb veszélyt a nőkre, mint az év többi napja. A hölgyek - akár télen, akár nyáron fürdőznek - mindig figyeljenek oda, hogy vízből kijőve ne maradjon rajtuk a vizes fürdőruha. Ez a minden mást megelőző jó tanács az idei orvosi wellness konferencián hangzott el a fürdőzésből adódó nőgyógyászati panaszok kapcsán. Ha a nők a medencéből kijőve szárazra cserélik fenekükön a fürdőrucit - és hüvelyflórájuk ph-ja amúgy normális -, egész biztosan megelőzhetnek minden problémát. Értsünk ez alatt felfázást vagy gombás fertőzést.
 2.
A hölgyek esetében azonban nem mindegy milyen vízben lubickolnak! A természetes vizek és a termálvíz csekély veszélyt jelent a klór alapú tisztítószerekkel kezelt élményfürdők, uszodák, strandok vízéhez képest. A szakértők szerint az egészséges hüvelyflóra önmagát védi meg a fertőzésektől. Ám amennyiben ez felborul, a nők veszélyeztetetté válnak. Nos, sok más melett a fertőtlenítőkkel kezelt vizek medencék vize is lugos irányba viheti el a hüvely normál esetben savas ph-ját. Tehát lehetőség szerint kerüljék ezeket a vizeket, inkább tavakban, a tengerben, vagy termális vizekben fürdőzzenek. Utóbbiakat naponta cserélik, a termálmedencék épp a fertőtlenítőszerek hiánya miatt működnek úgynevezett töltő-ürítő rendszerben. A gyógyhatású termálvizeket ugyanis nem klórozhatják.

3.
Aki pedig jobban figyel magára, azt is tudja, mikor nem szabad veszélynek kitennie magát. Fürdőzés előtt fontos tisztában lenniük azzal: milyen állapotok is uralkodnak ott lenn. A nőgyógyászok szerint ugyanis a hüvelyi fertőzés jellemzően olyankor alakul ki, mikor a természetes ph-egyensúly felborult. A tudás ez esetben is hatalom. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható kis eszközzel gyorsan, egyszerűen, és fájdalommentesen megtudhatják, hogy áll az a ph! A teszten egy színskála mutatja, minden rendben van-e.

A strandolás előtt jó ezzel tisztában lenni, és ha jó a ph,  jöhet a csobbanás! Ráadásul - amennyiben mindhárom javaslatot betartják: teljes lelki nyugalomban! Jó fürdőzést!
Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...