Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Női bajok - miért veszélyesebb az élményfürdő, mint a termálvíz, egy tó, vagy a tenger?

2014. 07. 25. 16:00

Fürdőzés
Az egyes vizek nem egyformán jelentenek veszélyt a nőkre nézve. Ugye, mindenki tudja miről van szó... A szerencsésebbek csak hírből. Nézzük, hol jelentkezik a legnagyobb veszély!

A fürdőmedencéket kétféle üzemmóddal működtethetik. A termálvizes medencéket úgynevezett töltő-ürítő rendszerben használják, vagyis a vizet naponta cserélik, hiszen a gyógyvizeket nem kezelik fertőtlenítő adalékokkal. Kisebb termál strandokon járva nem árt rákérdezni, hogy ezt valóban naponta elvégzik-e, nagyobb fürdőkben ebben biztosak lehetünk.

A termálvizekben tehát minimális az esélye, hogy számottevő koncentrációban jelenjenek meg csíratenyészetek, baktériumok, melyek a nőknél könnyen fertőzést okozhatnának. Ha a hölgyek még a vizes bikini alsót is rendszeresen szárazra cserélik, a termálvizek biztosan csak gyógyító hatásukat fogják kifejteni! Ami adott esetben éppen női mivoltukban érinti őket!

A magas sótartalmú, és a jódos termálvizeket fertőtlenítő hatásuknál fogva éppen nőgyógyászati problémák kezelésére. A termálvizek enyhén savas közege emellett tökéletes a hüvelyflóra szintén szintén savas állapotának fenntartásához!

Nem kell félni a természetes vizektől sem! Egy tó vize olyan vízmennyiséget tartalmaz, melyben csak kivételesen alakulhat ki fertőző közeg. Amennyiben az ANTSZ engedélyezte a strand működését, szabad a pálya! A kristálytiszta, szintén savas ph-jú tengervíztől még ennyire sem kell félni, ráadásul a sóról már tudjuk, hogy fertőtlenít.

A nők akkor kerülhetnek veszélybe, mikor olyan medencékben fürdenek, ahol nem azzal óvják a víztisztaságot, hogy naponta lecserélik a medence vízét, hanem vízforgató rendszerrel, fertőtlenítő adalékanyagokkal gátolják a baktériumok elszaporodását. A fürdővíz vegyértéke eközben ugyanis a lúgos kémhatás felé billen el. Hölgyeim, szagolgassanak! Minél erőteljesebb klórszagot érez legendásan híres női nózijuk: annál nagyobb veszélyben vannak! Bár a víz garantáltan baktériummentes, kihívást jelenthet hüvelyflórájuk számára. A nőgyógyászok szerint ugyanis nem elsősorban a fertőzéseket lehetővé tevő közegtől, hanem a ph-egyensúly felborulásától kell félni. Ha ehhez hozzávesszük, hogy manapság már nemigen kell víztisztasági problémáktól tartani, határozottan kijelenthetjük, hogy a nők legnagyobb ellensége a klór.

Ha nő lennék különösen a kis űrtartalommal rendelkező jakuzzikat kerülném. Így is azt teszem, hiszen abba a néhány liter vízbe olyan mennyiségű tisztítószer kerül, hogy az embernek néha az az érzése: már nem is vízben fürdik...

Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Sárvári akciós ajánlatok

Merítsen erőt a természetből, a tavasz kirobbanó frissességéből Sárváron, ahol testközelben tapasztalhatja meg a természet energiáit. Az Ensana Thermal Sárvár ajánlatait most 15%-os SZÉP kártya kedvezménnyel foglalhatja le.Megnézem