Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Egy fontos tipp a strandoláshoz - csak nőknek

2014. 07. 21. 09:02
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Nem maguktól a vizektől kell félni - víztisztasági problémákról ma már alig-alig hallani. Az ANTSZ szigorú ellenőrei rendszeresen vizsgálódnak a strandokon. Ám nem biztos, hogy mindig készen állunk a strandolásra!
Amennyiben a hüvelyflóra ph-értéke normális - vagyis 3,8 és 4,5 közötti értéket mutat - a gombás fertőzéseknek vajmi kevés esélyük van. A nőgyógyászok szerint a hüvelyi fertőzés jellemzően akkor alakul ki, mikor az intim ph egyensúlya felborul. 
Ám amennyiben a hüvelyflóra nem megfelelő állapotban van, megfelelő víztisztaság esetén is kialakulhat gombás fertőzés. Főleg ha a vizes fürdőruhát magunkon hagyjuk! Ezért nagyon fontos, hogy fürdőzés, strandolás előtt mindig pontosan tisztában legyünk vele: mi újság odalenn.
A hüvelyi savas környezet kialakításáért a Lactobacillusok (tejsavbaktériumok) felelősek, melyek a hüvely normál flórájának részét képezik: tejsavat termelnek. A tejsav okozta savas pH a hüvely saját védelmi rendszerének kialakításához jelentősen hozzájárul, csökkenti a fertőzések kialakulásának esélyét.
A pH emelkedése viszont a fertőzések kockázatát jelenti. Tudnunk kell, hogy egyes szakemberek szerint az  intim flórát jobban károsítja a szőrtelenítés maga, mint a hagyományos szappanokkal, tusfürdőkkel való mosdás. Intim mosdószerekre egy egészséges nőnek nincs szüksége, ám a szakemberek mindenképp természetes alapú, peg-mentes tisztálkodószereket javasolnak. A túlzásba vitt intim higiénia ebből a szempontból kifejezetten rosszabb, mintha elhanyagolnánk magunkat. De az ondó hüvelyben maradása éppígy problémák forrása lehet. Az antibiotikumok pedig nem csak a bél-, de a hüvelyflórát is tönkreteszik. Lelki eredetű problémák is kiválthatják a ph-egyensúly felborulását, illetve a fürdők tisztítószerekkel túlvegyszerezett vizeiről se feledkezzünk meg! 
A vény nélkül kapható kis eszközzel egészen egyszerűen meghatározhatjuk azt a pH-t! Tegyük meg, mielőtt strandra, fürdőbe indulnánk!
Mire kell figyelni a tesztnél? A menstruáció utáni napokban nem alkalmazható. Vizelet sem kerülhet a tesztcsíkra, aktus vagy hüvelyi készítmények után pedig minimum 12 órának kell eltelnie használatáig, hogy hiteles eredményt kapjunk.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...