Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Kannabisz a fürdőben, paprika az erkélyen - Wellness 2015

2015. 02. 14. 19:22

Wellness
Marihuána, egyszerűség és egzotikum - ezek a legfontosabb wellness trendek 2015-ben.
A Spafinder Wellness 365 nemrégiben publikálta - immár tizenkettedik alkalommal - trendriportját, melyben az idei meghatározó wellness irányzatokat szemrevételezi. A kiadvány különlegessége az a globális szemlélet, aminek köszönhetően valóban átfogó képet kaphatunk a wellness világáról, beleértve a fürdők, fitnesz, szépségápolás, utazás, táplálkozás és a "munkahelyi wellness" irányzatait.
Az elmúlt tizenkét évben még soha nem volt rá példa, hogy a wellness trendek ilyen globálisak, mélyek legyenek, továbbá ilyen meglepő és provokatív irányokba induljanak el - nyilatkozta Mia Kyricos, a Spafinder Wellness vezető munkatársa, aki részt vett a kutatócsapat irányításában is. A trendriport célja, hogy segítse az iparági szereplőket a megfelelő döntések meghozatalában, továbbá feltárja az egyes irányzatok mögött húzódó szociális, kulturális és gazdasági változásokat.
Ki hitte volna?
Az egyik kiemelkedő trend néhány éve még gyakorlatilag elképzelhetetlen lett volna. Ahogy az orvosi vagy rekreációs marihuána használatának legalizálása végig söpört az Egyesült Államokon, úgy lett egyre inkább elfogadott gyógyító eszköz a kannabisz. A "fű" megkezdte a wellness átalakítását is, megjelent a fürdőkben, a szépségkezelésekben és a jóga órákon.
Egy másik váratlan fordulat az iszlám fürdőkultúra beszivárgása a wellness világba. Továbbá a közel-keleti és afrikai régiókból is érkeznek különböző élelmiszerek, illetve különleges hozzávalók szépség-, és fürdőkezelésekhez. Egyre nagyobb az igény az egyszerűségre is, beleértve a csendes, "világvégi" menedékhelyeket és az olyan városi közösségeket is, melyek arra szerveződnek, hogy "járjunk gyalog munkába" vagy neveljünk magunknak zöldséget a kiskertben vagy az erkélyen. A különböző fitnesz, életmód közösségek is tovább fejlődnek és egyre inkább befolyásolják, hogyan szocializálódnak, utaznak és élnek az emberek. Köszönhetik mindezt annak, hogy egy alap emberi szükségletre találták meg a választ a magány korában.
A SpaFinder Wellness által megjelölt top tíz wellness trendet következő cikkünkben fogjuk részletesen bemutatni.
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...