Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Fűvel lazulnak el az újfajta jógaórán

2015. 01. 04. 17:40

Wellness
San Franciscóban Pot-Yoga néven elindítottak egy jógakurzust, melynek a lényege, hogy füvet szívnak a jógázók a hatékonyabb ellazulás érdekében.
Hot-Yoga lényege - ezt már mindenki ismeri hazánkban is -, hogy a Bikram jóga elvén forró levegő segítségével könnyebben ellazítják az izmaikat a jógázók, és az izzadás révén több vizet veszít a szervezet, így fogyaszt és szálkásít is a jóga ezen váll faja. Most San Franciscóban azonban az ellazulás egy másik módszerét veti be Dee Dussault, aki a jógázás előtt egy smoke session-nel segíti hozzá a tornázókat a relaxáltabb állapothoz. Ez pedig a Pot-Yoga, a "pot" ugyanis az angol szlengben a füves cigit jelenti.
A Merchants of Reality (a valóság kereskedői) jógaiskolában tanít az oktató, ahol, ha a Pot-Yoga órára érkezik az érdeklődő, akkor az első 15 percet nem sávászánában (halotti pózban relaxálva) tölti, hanem füvet szív. Dussault szerint ugyanis sokkal könnyebben ellazul a test és a lélek a füstölés után. Az egyetlen bibi, hogy a legalitás megőrzése végett, kizárólag az szívhat az órán nyilvánosan kanabiszt, akinek azt az orvos felírta. Mindenki másnak azt tanácsolja Dussalt, hogy szívjon be otthon, és jöjjön már úgy az órára.
A trend nem San Franciscóból indult, Torontóban 2009 óta létezik a Cannabis-Yoga, és állítólag nagy sikere van - írja Dussalut a weboldalán, aki ezen kívül szex- és párkapcsolati terápiával és meztelen jógával is foglalkozik.
Forrás: hvg.hu
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...