Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Ez a legnépszerűbb magyar város, Budapestet is lekörözte

2014. 10. 08. 17:01

Fürdőzés
Az augusztus második felében beköszöntő ősz sem tudta visszafogni a turizmus bővülését a harmadik negyedévben. Ősszel a termálfürdővel rendelkező városok kerülnek előtérbe, az október 23-i hosszú hétvégén a többség ezeket választja.
2014 III. negyedévében is bővült a belföldi vendégforgalom az előző év hasonló időszakához képest a Szallas.hu friss adatai szerint. "Az augusztusi rossz idő nem éreztette hatását sem a foglalások számában, sem azok értékében, ugyanakkor új trendként jelentkezett, hogy sokan még szeptemberben is nyaralni mentek" - mondta Varga Zoltán, a Szallas.hu ügyvezetője. Mindezeknek köszönhetően a belföldi turizmus mintegy tíz százalékkal bővült idén.
Többször keveset
A vendégéjszakák átlagos száma kapcsán tovább erősödött a már tavaly is megfigyelhető viselkedésminta: a magyarok inkább többször, de rövidebb időre utaztak el. Az elmúlt három hónapban leginkább a két éjszakás kiruccanások aránya bővült, ez adta a foglalások harmadát, míg legjobban az öt éjszakás nyaralások aránya csökkent.
Siófok az élen
A tíz legnépszerűbb település rangsorában az első öt helyen nem volt változás 2013-hoz képest: az élen az évek óta verhetetlen Siófok áll, majd Budapest, Hajdúszoboszló, Eger és Balatonfüred következik. Érdekesség, hogy míg tavaly Nyíregyháza és Hévíz is bekerült a legkedveltebb tíz nyaralóhely közé, idén Miskolctapolca és Zalakaros nagyobb turisztikai vonzerővel bírt, ezen kívül még Gyula és Szeged található meg a top tízben.
Ősszel a termálfürdő a menő
"Szeptemberben szokatlan nagy volt a belföldi turisztikai forgalom, így a negyedéves adatokat már az őszi preferenciák - így a termálfürdővel rendelkező városok kedveltsége - is meghatározták" - tette hozzá Varga Zoltán. Ezt támasztják alá az október 23-i hosszú hétvégére vonatkozó előrejelzések is: a tíz legnépszerűbb település közül nyolc termálfürdővel rendelkezik, a lista élén Eger áll.
A 10 legnépszerűbb település 2014 III. negyedévében (július 1. - szeptember 30.)
(Zárójelben a tavalyi hasonló időszak helyezései)
1. Siófok (1.)
2. Budapest (2.)
3. Hajdúszoboszló (3.)
4. Eger (4.)
5. Balatonfüred (5.)
6. Gyula (7.)
7. Pécs (8.)
8. Szeged (6.)
9. Miskolctapolca (-)
10. Zalakaros (-)
A 10 legnépszerűbb település az október 23-i hosszú hétvégén
1. Eger
2. Sopron
3. Gyula
4. Miskolctapolca
5. Hajdúszoboszló
6. Pécs
7. Sárvár
8. Zalakaros
9. Budapest
10. Harkány
Forrás: Turizmus Online
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...