Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Egy igazi magyar kincs: lukácsosnak lenni, az valami

2014. 09. 18. 18:24

Fürdőzés
Idén Magyar Termék Nagydíjat kapott a Lukács Fürdő, ennek kapcsán Czinege Szilviával, a BGYH (Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.) értékesítési- és marketingigazgatójával beszélgettünk.
A Lukács Fürdő elsősorban annak köszönheti ezt a megtisztelő elismerést, hogy szolgáltatásaival olyan magas színvonalat képvisel, amire egész Magyarország büszke lehet. Akárcsak a Széchenyi és a Gellért (melyek az elmúlt években szintén kiérdemelték ezt a díjat), a Lukács is történelmi jelentőségű fürdő, igazi hungarikum - mondta el portálunknak Czinege Szilvia. Azt is hangsúlyozni kell, hogy nincs még egy olyan város Budapesten kívül, ahol öt történelmi fürdő volna. A Lukács az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően nemzetközi színvonalra emelkedett, a megújult összkép több évtizedes tradícióval párosul.
Egy igazi magyar kincs: lukácsosnak lenni, az valami
 
A marketingigazgató azt is elárulta, alapvetően nem sok díjra pályáznak, azonban fontos ápolni azt a kulturális örökséget, amit a Lukács is képvisel. Ezek a csodálatos épületek a gyógyászat mellett számos már-már kuriózumnak számító értéket jelenítenek meg. Elég csak arra gondolni, milyen nagy személyiségek fordultak itt meg. A Lukács büszke a múltjára, ezt jelzik az épületen elhelyezett emléktáblák is - melyek Ottlik Gézára, Garas Dezsőre és Kállai Ferencre emlékeznek -, ugyanakkor a modern kori igényekhez igazodva fejleszt is.
Egy igazi magyar kincs: lukácsosnak lenni, az valami
 
Hazai
A Lukács esetében arról sem szabad megfeledkezni - tért ki rá Czinege Szilvia -, hogy elsősorban hazai fürdő, nagyon erős törzsközönséggel. "Ezt ápolni kell, továbbá be kell csábítani a fiatal generációt is. A Lukács magyar fürdő, magyar hagyományokkal, egy igazi nemzeti kincs - ezt szeretnénk öregbíteni mai színvonalon, ehhez kiváló segítség lehet ez a díj".
Egy igazi magyar kincs: lukácsosnak lenni, az valami
 
Arra kérdésre, hogy a Lukács Fürdő mivel szeretne kitűnni a többi budapesti fürdő közül, a marketingigazgató első válasza: "olyan ez, mintha azt kérdezné egy anyától, melyik gyerekét szereti a legjobban". Minden fürdő más és más - fűzi hozzá - a Széchenyi grandiózus, a Gellért a szecesszió mintapéldája - amihez nyilván egyfajta hangulat is társul -, a Lukács pedig nagyon családias, egy erős törzsmaggal, akik állítják, "lukácsosnak lenni, az valami".
Sportolók és művészek kedvenc helye
A Lukács kapcsán azt is lényeges hangsúlyozni, hogy nagyon jó gyógyvize van (nem mintha a többi fővárosi fürdőnek nem volna az), nem véletlen, hogy itt épült a keresztes háború idején az első ispotályos kórház, ahol a katonákat látták el.
A Lukács szeparált, kisebb helységeivel egészen más "feelinget" nyújt, mint a Széchenyi vagy a Gellért. Egyedi bájának köszönhetően mindig is a sportolók és a művészvilág kedvenc helye volt.
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Fotók: lukacsfurdo.hu
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem