Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Okos nyaralás: tuti tippek, hogy könnyebb legyen a pihenés

2014. 08. 14. 17:15

Fürdőzés
Az okoseszközök világában dőreség volna pont nyaraláskor nem kihasználni az alkalmazások adta lehetőségeket, ugyanis rengeteg energiát és stresszt spórolhatunk meg, ha hagyjuk, hogy kütyüink végezzék el helyettünk a "piszkos munkát". Összegyűjtöttünk néhány appot, amik biztosan megkönnyítik majd a pihenést és ráadásul ingyenesek is.
Először is, itt van rögtön a Tripadvisor, ezzel az alkalmazással több millió utazótól származó értékeléshez, fényképhez és térképhez férhet hozzá. Biztosan nem fog bakot lőni, ha utánajár, mások hogyan vélekednek az ön által kiválasztott szállásról, étteremről vagy látnivalóról. Ráadásul a Tripadvisor city guide-ok offline is használhatóak, így útikönyv nélkül is könnyen boldogulhatunk egy idegen városban. (iOS, Android)
Ha külföldre utazna, biztosan jól jön majd a Lonely Planet Travel Guides app, melynek segítségével több száz gyakran használatos kifejezéshez férhet hozzá több világnyelven is. Ennyire még sohasem volt egyszerű megtalálni, hogyan fejezzük ki magunkat. (iOS, Android)
Abban az esetben, ha inkább belföldön maradna, a Best Spas Hungary alkalmazás segítségével válogathat a hazai gyógyfürdők, spák és wellness szállodák között. Az appban részletes fényképes adatlapok és leírások találhatók. Továbbá lehetőség van részletes és térképes keresésre, illetve útvonaltervezésre is. Telefonhívást is indíthatunk és foglalhatunk az alkalmazással. (iOS)
Enciklopédia, napló és csomagoló lista - mindenhez van okos segítség
A Google Googles-szel gyakorlatilag egy zsebben hordható enciklopédiához jutunk hozzá. Bármerre is járjon a világon, ha lefényképez egy ön számára ismeretlen szobrot, festményt, épületet vagy logót, az alkalmazás a fotó alapján megkeresi azt a Google-ben. (iOS, Android, Windows)
Az utazási napló alkalmazással folyamatosan dokumentálhatja nyaralását fényképek, videók, hangfelvételek és szöveges megjegyzések segítségével. Sőt az utazás útvonalának nyomon követése is lehetséges (GPS szükséges hozzá), az elkészült útvonal naplója pedig megjelenik egy ingyenesen generált weboldal dinamikus térképein, így utazását valós időben követhetik nyomon barátai vagy családtagjai. (Android)
A Packing list app kiváló segítséget nyújthat számunkra csomagolásnál. Nem csak arra alkalmas, hogy összeállítsuk vele a listát, azt is meg tudjuk csinálni a segítségével, hogy új listát generálunk egy már meglévőből, így sokkal gyorsabb lesz a készülődés. Holmijainkat kategorizálhatjuk is, továbbá a lista nagy segítséget jelenthet, ha esetleg elveszne a csomagunk vagy ellopnák azt. (Android)
Végül, de nem utolsó sorban használjuk az Időkép és a Köpönyeg alkalmazásait is, hogy tájékozódjunk a várható időjárásról. Az Időkép nyaranként pollenjelentéssel is segíti az életünket, a Köpönyegen pedig 20 000 külföldi város 10 napos előrejelzése is elérhető. (iOS, Android, Windows)
További utazási tippjeinket itt olvashatja!
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem