Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Nyaral a család? Ezek nélkül jobb, ha nem is indul útnak

2014. 08. 07. 18:41

Fürdőzés
A nyárral az autós utazások száma is gyarapszik. Íme néhány tipp, amit érdemes megfontolni, mielőtt nekivág a nagy kalandnak.
Itt vagyunk a nyár közepén, ami nagyon sok család számára azt jelenti, bepattanunk az autóba és irány a Balaton, a Tisza-tó, egy fürdőváros vagy esetleg a horvát tengerpart. Attól függetlenül, hogy csak néhány órát vagy akár fél napot autókázunk, fontos a kényelem utazás közben. Íme néhány dolog, amit érdemes megfontolni mielőtt nekiindulunk.
1. A szállítóeszköz: sajnos nem minden autó ideális egy hosszabb utazáshoz. A fogyasztáson kívül figyelembe kell venni, hogy mekkora a hely, hozzá tudunk-e férni a hátsó ülésekhez, ha elől ülünk, továbbá a kényelem sem egy utolsó szempont. Ha autója nagyon nem felel meg ezeknek a kritériumoknak, érdemes megfontolni, hogy cseréljen kocsit egy baráttal vagy rokonnal.
2. Nasi: erről azért többnyire nem szokás elfeledkezni, de nem árt külön megemlíteni, ugyanis elég kaotikus időszak vezethet magához az utazáshoz. Ha mindig van kéznél valami rágcsálni- és innivaló, nyugodtabban utazik a család a következő megállóig. Ráadásul, ha előre vásárolunk, akkor dönthetünk egészségesebb nasik mellett, és nem kell a benzinkútban kapható csokin és csipszen élni.
3. Szemetes zacskó: bár semmi sem fogható ahhoz az érzéshez, amikor több napos, esetleg hetes csoki papírt, vagy banánhéjat találunk az ülések alatt, talán mégiscsak érdemes megfontolni a szemetes zacskók alkalmazását. Célszerű mindig tartani néhány műanyag szatyrot a kesztyűtartóban, melyekből utazás közben a hátsó és az első üléseknél is beüzemelhetünk egyet-egyet.
4. Könnyen fel-le vehető cipők: ez a tipp az egész családra vonatkozik. Igen kiborító tud lenni, amikor megállunk egy pihenőhelyen és minden gyerek elkezdi bekötni a fűzős cipőjét; az örökkévalóságig tud tartani. Éppen ezért érdemes minden családtagnak belebújós cipőt húzni, ha utazni indulunk.
5. Navigáció: régen ez egy térképet és egy szövegkiemelőt jelentett, amivel bejelöltük a tervezett útvonalat. Manapság azonban az okostelefonok, iPadek és beépített navigációs rendszerek világában kütyüink bárhova elvezetnek minket. Az egyetlen dolog, amire érdemes odafigyelni, hogy úgy tervezzük meg az utat, hogy lehetőleg kerüljük el az útépítéseket és -lezárásokat.
Boldog és biztonságos utazást mindenkinek!
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...