Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ingyenes kempingezés, halászléfőző-verseny a páratlan környezetben fekvő strandon

2014. 07. 29. 18:03

Útitárs
Nagybaracska a Duna-Tisza közének délnyugati csücskében fekszik, Baja városától 18 kilométerre. Nyugati része közvetlenül a Ferenc-csatorna keleti partján található, amely elválasztja a Mohácsi-szigettől.

Éppen ezen a páratlan hangulatú helyen található a nagybaracskai termálfürdő, mely ingyenes kempingezési lehetőséget biztosít minden ideérkezőnek! A fürdő a Ferenc-csatorna partján, csodálatos természeti környezetben helyezkedik el. A 17 hektáros Ó-Dunai Füzesi holtág a horgászok paradicsoma. Természeti értékei közül egyik legkeresettebb a 400 méter mélyről feltörő 36C°-os, nátrium-hidrogénkarbonátos, magas ásványi anyag tartalmú gyógyvíz. Mindenféle mozgásszervi betegség kezelésére, ivókúraként gyomorpanaszok enyhítésesre ajánlott.

Két gyógyvizes medencével és három gyerekmedencével, büfével, öt éve ugyanolyan alacsony jegyárakkal várják a gyógyulni, pihenni felüdülni vágyó vendégeket. Mindössze 750 Ft-ért válthatjuk meg belépőnket, gyermekeknek 4-14 éves korig 550. A fürdő csak a nyári hónapokban üzemel, érdemes kihasználni a lehetőséget! Elsősorban kempingezni szeretőknek ajánlott, de a fürdőtől 300 méterre vendégház, csárda is található. A kényelemre vágyók egy bajai hotelből ruccanhatnak ki ide, hogy elámuljanak ezen a természeti kincsen.

Késő barokk stílusú temploma 1789-ben épült. A második világháború során leégett, de sikerült eredeti formájában újjáépíteni.

Minden év augusztusában, idén 9-én a fürdő egy hektáros parkja ad otthont az ország egyik legrangosabb halfőző versenyének, a Sobri Kupának. A halászléfőző-versenyre 7000 Ft nevezési díj leszurkolása mellett bárki nevezhet, egy halétel receptjével. A hallé főzéséhez a rendezőség minden versenyzőnek egységesen 3 kg pontyot biztosít. Más halat felhasználni tilos. No azért versenyen kívül természetesen sül a keszeg és készül a túrós harcsapaprikás is! A főzőverseny névadója Farkas József (Sobri) a maga regénybe illő életútjával, rengeteg díjával és Magyarország Örökös Halfőző Bajnoka kitüntető címével.

Termálfürdő.net

 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...