Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Oda a strandidő, hol fürdőzzünk most?

2014. 07. 08. 16:03

Fürdőzés
Bár az ország nagy részén záporokkal-zivatarokkal már megérkezett a lehűlés, a strandokkal együtt nem kell elfelejtenünk a fürdőzést is. Aki a kádban akar fürödni, megteheti otthon, a többieknek jobb ajánlatom van, méghozzá több is!

Aki nem ijed meg egy kis esőtől, esetleg Teohoz hasonlóan kifejezetten szereti a hangulatát, hogy nyáron elromlik az idő - és a kánikula után hirtelen felüdül minden - nyugodtan mehet továbbra is a strandokra: a termálstrandokra! Az ország számtalan kisebb, szezonális strandja ugyanis rendelkezik termálvízzel, használjuk ki ezt a remek lehetőséget, mely világviszonylatban is kuriózumnak mondható! A termálvíz melegében eshet is, fújhat a szél is, mit sem érzünk belőle!

Ahol nagyon cudar az idő,
ott inkább az olyan négy évszakos nagyobb fürdőkomplexumba meneküljünk, mint Sárvár, Zalakaros, vagy éppen az ország keleti felében Miskolctapolca, Mezőkövesd, Gyula. Ezekben az élményfürdőkben kint is, bent is fürdőzhetünk, szórakozhatunk, pihenhetünk - az időjárástól függően. Ráadásul ugyanazt a kellemes, melengető, szabadtéri termálélményt is átélhetjük, mint a termálstrandoknál.

Nem csak a strand, az aquapark sem jó választás a borús, esős időben, ha mégis ragaszkodunk hozzá, elindulás előtt csörögjünk rájuk, mert előfordulhat, hogy borús időben eleve zárva tartanak.

A termál-, és gyógyfürdőket akkor válasszuk, ha van szabadtéri meleg vizes medencéjük is, azért annyira nincs hideg, hogy ne kívánkozna az ember a szabadba nyáron - ha esik, ha fúj. Ülhetünk majd télen eleget a fedett fürdőkben...

Amihez még megjöhet a kedvünk a visszájára fordult időben: egy jó kis szaunázás! Ajánlom a szaunaprogramokat (szeánsznak is hívják), főleg annak, aki még nem próbálta. Furcsa lehet, de nyáron is tartanak ilyeneket, a nyári szaunázás hasznáról itt olvashatunk bővebben:

Teo Wassermann
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...