Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Fürdőkalauz: Hajdúszoboszló helyett Berettyóújfalu

2014. 07. 02. 15:19

Fürdőzés
Egy román rendszámú lakóautó egymaga áll a Bihar Termálliget kempingezésre szánt fövenyén. Kézenfekvő volt megismerni lakóit, miért épp ide jöttek fürdőzni. A sofőr épp a kempingezők napi rutinját végezte: a reggeli utáni mosogatással volt elfoglalva. Gyorsan kiderült, hogy a nyugdíjas házaspár a mintegy 300 km-re lévő Marosvásárhelyről érkezett.

Később a termálvízben folytattuk az eszmecserét. Elmondták, hogy kifejezetten megszerették ezt a csendes, kis forgalmú, olcsó fürdőt, szinte minden héten lejönnek ide pár napra. Nem érzik kakukktojásnak magukat, a fürdővel szemben lévő panzióban már ausztráliai magyarokkal is találkoztak. Ők jóval messzebbről érkeztek.

Sokfelé jártak már, több fürdőt kipróbáltak, mindig a meleg vizű fürdőhelyeket részesítették előnyben. Régebben Nagyvárad mellett, Püspökfürdőn vagy Félixfürdőn strandoltak. Ám mióta a Május 1. strand gyepét felváltotta a beton, rekkenő a hőség. A strandhoz zöldövezet kell... Az már csak hab a tortán, hogy a kis püspökfürdői termál tó is kiszáradt. Elapadt a forrása, miután számos szálloda és panzió fúrt saját termálkutat magának.

Jártak már több alföldi fürdőben is: Berekfürdőn, Gyulán, Hajdúszoboszlón, ám a Termálliget lett a végállomás. A marosvásárhelyi fürdővendégek úgy vélik: a mai Szoboszló már össze sem hasonlítható ezzel. Az idősebb korosztályhoz tartozva nekik már csak a nyugalom, és az árak határozzák meg az úti célt. Hajdúszoboszló pedig a sok lengyel és szlovák vendég miatt: drága. A szállásadók sem mindig tisztességesek, átverik az embert. Ráadásul a strandon hatalmas tömeg, nagyon kell ügyelni az értékeinkre.

Leginkább ez a kempingezés jött be nekik. Mivel nyaranta igyekeznek idejük nagy részét a víz mellett tölteni, ideális neki ez a kis lakóautó. A kemping jóval olcsóbb, mint egy panzió, és azért mégsem kell sátorban aludni. Ez a koruk miatt sem vállalható. Itt Berettyóújfalun mindössze 1500 Ft-ot kérnek a kocsiért per éj, a szállás egyéb költséggel nem jár. Persze a napi fürdőbelépőt ki kell fizetniük mellette. Ám az sem kifejezetten borsos összeg, 1300 Ft fejenként.

Bár a Bihar Termálliget honlapján nem reklámozzák a kempingezési lehetőséget, másoknak is ajánlható ez szállásforma! Annál is inkább, mert a fürdő kempingezésre alkalmas, a fürdési-tisztálkodási lehetőségek biztosítottak. Fiataloknak különösen ajánlott, a hosszabb tartózkodás idejére homokos foci- illetve röplabdapálya biztosítja a kikapcsolódást. Aki kényelemre is vágyik a nyugalom mellett, az talál panziót vagy magánszálláshelyet a fürdő közelében.

Teo Wassermann, Csobbanj.hu
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...