Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Színes júniusi hétvégék Egerben

2014. 06. 19. 16:00

Útitárs
A hétvégén a Múzeumok éjszakája gazdag programkínálata, egy hét múlva a Kaláka Fesztivál csalogat a "török" városba.

Az Anconai szerelmesek című zenés komédia a Turay Ida Színház előadásában június 20-án pénteken lesz a Szépasszony-völgyben, a szabadtéri színpadon, másnap pedig EDDA koncert ugyanott.

Június 21.
szombat éppen a Múzeumok éjszakája, melyen Egerben is koncertek, gyerekprogramok, színházi előadás, fényfestés, tárlatvezetés, sok móka és kacagás vár ránk - a Kepes Intézetben. A részletes program:
  • 16.30-Colorado Maffia koncert
  • 17.30-kézműves foglalkozás és bábozás gyerekeknek, közben Fodor Gyula tárlatvezetése az Incipit vita nova c. kiállításán
  • 18.30-Edit Piaf dalai és élete-színházi előadás
  • 19.30-Hungariddim koncert
  • 20.30- Picasso misztériuma c. film vetítése
  • 21.00-Fényfestés az épület homlokzatán zenei aláfestéssel :)
  • 21.30-Ballada a tűnt szeretőkről-tánc improvizáció néhány versre
  • 22.30- Jazz Faces koncert
  • 17-19 óráig francia sanzonok tangóharmonikán az Egy nap Picassoval c. kiállításunkon

Megtekinthető kiállítások:
  • Kepes György
  • Vera Molnár
  • Egy nap Picassoval-Jean Cocteau fotók és eredeti Picassó művek VILÁGPREMIER!!
  • Ben G. Fodor -Incipit vita nova
  • Igazmondók-csoportos urban art kiállítás

Az épület előtt a Nemzeti Étterem által működtetett "Laci konyhája" kínálja finomságait.

A belépőjegy ára 1200 Ft a helyszínen, amellyel látogatható a Sportmúzeum, folyamatosan induló tárlatvezetésekkel (12-22h), valamint a Kis Zsinagóga kiállításai, programjai.

A Múzeumok éjszakájának keretében megnyitják az egri Valide Sultana fürdőromot szombaton délután négy órakor.

Június 26-29.
között rendezik a nagy múltra visszatekintpő, 35. Kaláka Fesztivált, Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkzenei fesztiválját. A  hagyományoknak megfelelően - Verskoncerttel indul, ezúttal Noszvajon, a De la Motte kastély parkjában. Költővendégek: Tóth Kriszta és Lackfi János, verséneklők: Louisiana Double és a Kaláka.

Péntektől a programok Eger belvárosában, illetve a Vármúzeumban várják az érdeklődőket. Napközben az Eszterházy téri Parkszínpadon táncházi muzsikát, versmegzenésítéseket és country zenét hallgathat a közönség. Ugyanitt rendezik meg az Egri kézműves vásárt is mesterség-bemutatókkal. Szombaton és vasárnap délelőtt gyerekprogramokon vehetnek részt a családok.

Mindhárom nap kora estétől éjszakába nyúlóan két színpadon felváltva lesznek koncertek a Vármúzeumban. A zenei kínálatból: autentikus népzene, folk-rock, folk-jazz, énekelt vers, blues, ska, világzene és természetesen nemzetiségi muzsika is. Többek között láthatják az idén 57 éves Benkó Dixieland Band-et, a 40 éves Vujicsics Együttest, a Sebő együttest, Szalonnát és bandáját. Lesz cigány folk a Parno Graszttól, klezmer muzsika a Z'mirimtől, Balassi-dalok Buda Ádámtól. Éjszakánként táncházzal (délszláv, magyar, angol reneszánsz) fejezik be a napi programot.

Termálfürdő.net
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem