Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Újabb fitnesszel, wellness-szel kapcsolatos foglamakról lebben fel a fátyol

2009. 08. 30. 16:55

Wellness
A korábbiakhoz hasonlóan ezútal is igyekszünk leírást adni néhány kezelésről. Rövid összeállításunkból megismerhető, mit takarnak a callanetics, pilates, frigidarium, tepidarium illetve skót zuhany kifejezések.
Callanetics
A callanetics alakformáló és testtartást javító mélyizomtorna. Lényege a lassú, lendület nélküli kis mozgás sokszoros ismétlése, ami elősegíti a lerakódott zsírsejtek felszívódását. Kíméli a gerincet, és az ízületeket. Rendszeres gyakorlásával javul a közérzet, segítségével megelőzhető a csontritkulás, a már kialakult hátfájás, meszesedés is csökkenthető. Gyakorlatsora a gerinc és az ízületek védelmére épül, ezért azok is végezhetik, akiknek valamilyen orvosi problémájuk van. Kis módosításokkal gerincbántalmakkal, térd- vagy egyéb ízületi problémákkal, magas vérnyomással, terhesség alatt is végezhetők.
Ahol callenetics szerepel a wellness programok között: Danubius Thermal Hotel Sárvár****
Skót zuhany
A vízsugarak minden oldalról érik testet, a lábaktól egészen a fejig. Kezdetben 35 C körüli termálvíz áramlik a testre, amely fokozatosan hül. Frissítő, stresszoldó hatású és jelentősen javítja a vérkeringést.
Ajánlott fürdők: Gyulai Várfürdő , Balatonfüredi Állami Szívkórház
Pilates
A pilates szintén egy mozgásforma. A módszer lényege, hogy olyan egyenletes, fokozatosan felépített gyakorlatokból áll, amelyek elősegítik izomzatunk harmonikus egységként történő működését. Egyúttal magába foglal egy olyan speciális légzéstechnikát, melynek segítségével nemcsak a szervezet oxigénellátása növelhető, hanem a fizikai teljesítmény is jelentősen fokozható A talajon végezhető gyakorlatok mellett a tréning magába foglal speciális gépeken végezhető gyakorlatokat is. Ezek segítségével lehetővé válik az izomzatnak a szokványos ízületi terheléstől eltérő, nyújtással egyidejű erősítése.
Ahol pilates szerepel a wellness programok között: Thermal Hotel Gara Gyógyszálló***
Frigidarium
Jéghideg vízzel teli merülőmedence. Meleg helyiségekben (szauna, gőzkamra, kaldárium) való tartózkodás után ajánlott. A hideg vízben megmártózva a pólusok összezáródnak, a bőr vérkeringése javul, a szív szaporábban ver. Önmagában és rövid iddeig használva a láb vérkeringésének javítását szolgálja.
Ahol finn szauna van, ott szinte "kötelező".
Tepidarium
37-40 fokos hőmérsékletű, közepes páratartalmú helyiség. Tulajdonképpen a gőzfürdő egy formája, amely enyhébb formában fejti ki ugyanazokat ahatásokat, de a szívet és a keringési rendszert is kíméli. Elsődlegesen az immunrendszert erősíti, de megemlítendő stresszoldó, regeneráló hatása is. A kisebb megterhelés miatt hosszabb tartózkodás javasolt, mint a szaunában vagy a gőzfürdőben.
Ahol tepidarium található: Hotel Piroska***superior
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem