Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Még Hévíz is kikerült a top 10-ből

2015. 04. 07. 17:44

Fürdőzés
A tavalyinál 10 százalékkal több vendég kereste fel a belföldi szálláshelyeket az első negyedévben, miközben átlagosan 48 204 forintot, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal többet költöttek szállásra - derül ki a Szallas.hu adataiból.
Az online szállásközvetítő tájékoztatása szerint a legtöbben továbbra is Budapestet és Egert keresik fel, a fürdővárosok népszerűsége viszont csökkent az első 3 hónapban. A Szallas.hu statisztikái szerint Sárvár, Hévíz és Zalakaros is kikerült a 10 legnépszerűbb település rangsorából, Miskolctapolcát viszont egyre több fürdőzni vágyó választja.
Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: szemmel láthatóan nőtt a programturizmus és az aktív, városnézős pihenés iránti igény a magyarok körében, aminek az idei, enyhe téli időjárás is kedvezett. A következő időszaknak újabb lökést adhatnak a 2013-ban feltöltött, május végén lejáró SZÉP-kártya összegek - tette hozzá.
A tájékoztatás szerint a húsvéti hosszú hétvégén sokan wellness-hotelben pihenték ki magukat, a szállásfoglalások alapján a fürdővárosok közül a legtöbben Miskolctapolcát, Hajdúszoboszlót és Egerszalókot választották. A többség két éjszakára maradt, és átlagosan 41 000 forintot szán az ünnepi szállásra. A Szallas.hu adatai szerint a húsvét mintegy 70-80 százalékkal nagyobb forgalmat hoz egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest.
Forrás: MTI
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Élményekkel teli nyári vakáció Makón!

Merüljön el a stílus világában és élje át a fürdőzés legújabb dimenzióit Makón! Új, izgalmas, négy évszakos csúszdapark várja Önt és családját, a Hagymatikum Fürdő közvetlen szomszédságában, az art deco ihlette Grand Hotel Gloriusban****! Exkluzív nyári ajánlatok 10-15% kedvezménnyel!Megnézem