Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Hatvan gesztenyefát vágnak ki

2015. 02. 26. 14:10

Fürdőzés
A jövő héten megkezdik Keszthelyen az életveszélyessé vált vadgesztenyefák kivágását és azt követően a pótlásukat, miután a város jelképének számító fasorokból elkerülhetetlenné vált az eltávolításuk - tájékoztatta a Balaton-parti város önkormányzata kedden az MTI-t.
A korábbi közlés szerint összesen 730 vadgesztenyéből álló fasorok részben az önkormányzat, részben pedig a Magyar Közút (MK) Nonprofit Zrt. kezelésében lévő utak mentén állnak. A város egyik meghatározó jelképének számító védett vadgesztenyesorokban szükséges beavatkozásokról tavaly novemberben lakossági fórumot is tartottak.
A mostani tájékoztatás szerint Keszthely helyi jelentőségű természetvédelmi területein összesen 16 életveszélyes állapotú fa áll, ezek kivágását jövő hétfőn kezdi meg a város Gazdasági Ellátó Szervezete, majd új facsemetéket is ültetnek. Az első fokú természetvédelmi hatóságként eljáró Hévíz jegyzője a részletes szakértői jelentés ismeretében engedélyezte a Bercsényi utcában és az Erzsébet királyné útján 3-3, valamint a Szent Miklós utcában 11 elöregedett, életveszélyessé vált fa kivágását.
A MK fenntartásában lévő további 45 veszélyes gesztenyefa kivágását és ezt követően a pótlásukat szintén hamarosan megkezdik. Mint azt novemberben a közútkezelő közölte: a kivágásra váró fák a Keszthely és Fenékpuszta közötti, valamint az új temetőtől a Georgikon utca felé tartó utak mentén találhatóak.
Forrás: MTI
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem