Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Kardiótól a húslevesig - 2015-ben ilyen lesz a wellness

2015. 01. 24. 08:38

Wellness
Eláruljuk, mire lehet számítani 2015-ben wellness fronton. Összegyűjtöttük az idei évet meghatározó legfontosabb trendeket.
1. A futógépek átveszik az uralmat
A spinning már lejárt lemez, új őrület keríti hatalmába a wellness-fitnesz világot 2015-ben. Hazánkban még ritkaság számba megy, de külföldön egyre nagyobb teret hódít a csoportos edzőtermi futás. Együtt szórakoztatóbb a futás, a zene is szól, motivál az edző és a társaság, könnyen változtathatunk a dőlésszögön vagy az intenzitáson. Így átgondolva, nem nehéz megérteni, miért lelkesednek ezért az edzésformáért.
2. Kormosan szép az élet
A szén most már nem csak a grillsütőbe tartozik, az aktív szenet egyre többen használják méregtelenítésre is. A szénnek most már helye van a bőrápolásban, a gyümölcslevekben és a gyógyszeres dobozban is. Egyre nagyobb keletje van az aktív szenes arctisztítóknak és maszkoknak, sőt újabban még dzsúszokba is belecsempészik, egyesek pedig táplálékkiegészítőként fogyasztják. A népszerűség oka, hogy az aktív szén mágnesként vonzza méreganyagokat, így segít megtisztítani szervezetünket és bőrünket a szennyeződésektől.
3. Dzsúsz minden alkalomra
2015 az italok közül a dzsúszok éve lesz. Ahogy egyre népszerűbbé válnak ezek a gyümölcslevek, úgy nő az igény a specializált frissítők iránt. Hamarosan jönnek a stresszoldó, alvásjavító, gyerekeknek való, terhes nőknek ajánlott dzsúszok. Szóval fenékig!
4. A kardió az új parti
Magyarországot sajnos még nem érte el az 2015-ös trend, melynek lényege, hogy egészségesen is lehet szociális életet élni. A bulizás és esti iszogatás nem kell, hogy feltétlenül összeférhetetlen legyen az egészséges életmóddal - sőt, akár a része is lehet annak. Igencsak átalakulóban van a nagyvárosok éjszakai élete, például sörözés helyett azt is megtehetjük, hogy jógázni megyünk egy menő brooklyni nightclubba, részt veszünk egy alkoholmentes reggeli táncos bulin Londonban vagy egy híres DJ koncertjén edzünk Los Angelesben. 2015 az egészséges szórakozás éve lesz.
5. Forrásponton a húsleves
Akármilyen furcsán is hangzik, a húsleves az új wellness étel. Úgy fest, reneszánszát éli ez az ősi gyógymód. Az USA-ban neves kozmetikusok ajánlják fogyasztását a szebb bőr érdekében, természetgyógyászok javasolják a bélműködés javítására. És akkor még nem is beszéltünk a paleo blogszférát elárasztó receptekről.
Kardiótól a húslevesig - 2015-ben ilyen lesz a wellness
 
6. "Izzadnak" a divattervezők is
2015-re a divattervezők rájöttek, ha trendik akarnak maradni, akkor sportruházattal is kell foglalkozniuk. Egy sereg divatmárka állt elő a saját "activewear" kollekciójával az utóbbi időben, egyebek között Trina Turk, Betsey Johnson és Norma Kamali.
Kardiótól a húslevesig - 2015-ben ilyen lesz a wellness
Norma Kamali
 
7. A "barre" az új csodamódszer
Ez az az év, amikor valószínűleg mindenki hallani fog a barre módszerről, aki eddig még nem találkozott vele. A jóga, a crossfit és a spinning már beírták a nevüket a fitnesz történelembe, 2015-ben pedig a barre-on a sor. A barre valójában az a korlát, amit a balettosok használnak edzés/tánc közben; az új fitneszőrület eköré az eszköz köré épül. Az USA-ban egyre másra nyílnak a barre stúdiók, így jobb, ha mi is felkészülünk erre az új mozgásformára.
Kardiótól a húslevesig - 2015-ben ilyen lesz a wellness
 
8. A cukor az új transzzsír
2015-ben egyre többet fogunk hallani a cukor kevésbé édes oldaláról. Korábban célkeresztbe kerültek a transzzsírok, a glutén és a tejtermékek is, idén a cukor sem menekülhet. Egyre többet hallani mostanság a cukor sötét oldaláról, Sarah Wilson újságíró például Leszoktam a cukorról címmel jelentett meg könyvet. 2015-ben várhatóan igencsak forró téma lesz ez, a joghurtok, müzlik és egyéb egészséges termékek kezdhetnek versenyezni, mennyire alacsony a cukortartalmuk.
9. Felvirradt a meditáció napja
Meditálni egyre menőbb és egyre inkább a "mainstream"-hez tartozó tevékenység - számos sztár is bevallottan űzi ezt a tevékenységet. Ez már nem csupán a hippik és jógások "sportja", üzletemberek, edzők, orvosok választják a kikapcsolódás eme formáját.
10. Vége a hatvanperces izzadásnak?
Idén rövidebb, azonban sokkal intenzívebb edzésekre kell készülni - egyre több tudományos kutatás támasztja alá ennek a módszernek a hatékonyságát, és persze azoknak is kedvez, akik "időzavarban" vannak. Az utóbbi időben több tanulmányban is arra jutottak, egy rövidebb edzés is lehet kifejezetten hatékony, ha a fogyás vagy az állóképesség javítása a cél. Az új eredményekhez az edzésprogramok is alkalmazkodnak - ilyen a crossfit és a magas intenzitású szakaszos edzés is. A változás azért is szerencsés, mivel az idő hiánya így már nem lehet kifogás a mozgás elhagyására.
11. Egészségesen az Instagrammal
Az egészséges étkezést népszerűsítő bloggerek elárasztották az Instagrammot, íncsiklandó receptjeikkel és fotóikkal egyre nagyobb érdeklődést generálnak. A bloggerek és otthoni szakácsok divatossá tették az egészséges ételek készítését, illetve megmutatták az embereknek, otthon is lehet különlegesen finom és egyben egészséges falatokat készíteni.
12. Fitneszben is divatosan
Búcsút inthetünk annak az időszaknak, mikor edzőruháinkat hatalmas sportboltokban szereztük be. Ahogy egyre több divattervező lát fantáziát a női sportruházat készítésében, úgy nő az olyan kis butikok száma, ahol beszerezhetjük ezeket a magas minőségű, divatos darabokat, amiket akár az utcán is viselhetünk a konditerembe baktatva.
13. A konyhánk az új dzsúsz és smoothie bár
Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak a különböző, egészséges dzsúszok, turmixok és smoothie-k. Ahogy nő az érdeklődés ezek iránt az italok iránt, úgy vásárolnak egyre többen az elkészítésükre alkalmas eszközöket, turmixgépeket. Így otthon is mindenki el tudja készíteni kedvenc szürcsölnivalóját.
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem