Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Hat étel, ami tényleg megszabadít a macskajajtól

2015. 01. 01. 19:15

Wellness
Jól telt a szilveszter este, most pedig meg kell fizetni az árát. Megérkezett a fejfájás és a gyomrunk is látott már jobb napokat. No de nézzük, milyen ételek és italok segíthetnek könnyebben átvészelni a január 1-jei másnapot.
Tojás
A tojás roppant hatékonyan képes elpusztítani a szervezetünkbe bevitt méreganyagokat a benne található cisztein aminosavnak köszönhetően. Ráadásul B-vitaminban is igen gazdag, ami szintén képes csökkenteni a másnaposság kellemtelen tüneteit és még a lencsefőzelékhez is passzol!
Kókuszvíz, ásványvíz
Azzal nem mondunk újdonságot, hogy az alkohol igencsak kedveli a vizet, olyannyira, hogy a szervezetünkben található H2O jó részét magával is viszi, így mi teljesen kiszáradunk. Vagyis másnap kulcskérdés, hogy minél alaposabban hidratáljunk. A sportitalok a bennük található elektrolitok miatt valóban alkalmasak erre, azonban számos egyéb, mesterséges összetevőt is tartalmaznak, melyek már kevésbé egészségesek, ezért érdemes inkább alacsony cukortartalmú kókuszvizet fogyasztani, melyben ugyanannyi elektrolit található, mint egy sportitalban. Emellett pedig fogyasszunk sok ásványvizet, mellyel a folyadék mellett az ásványi anyagokat is pótolhatjuk.
Gyömbér
Ha hányingerrel ébredünk, a gyömbér lehet a legjobb barátunk. Egy kis adag gyömbér serkenti az emésztést, enyhíti a székrekedést, a puffadást, az emésztési zavarokat, még a hányást is. Ha pedig nem szeretjük az ízét, arra is van megoldás, ugyanis kapszula formában is be lehet venni egy pohár vízzel, csak előtte próbáljunk meg enni is valamit.
Paradicsomlé
Egy szűz Bloody Mary is csodákat tehet velünk. Ennek az az oka, hogy miután nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottunk, a májunk el van foglalva annak feldolgozásával, így nem tudja fenntartani a megfelelő vércukorszintet. Mivel a glükóz agyunk elsődleges energiaforrása, így ilyenkor fáradtnak, gyengének érezzük magunkat és ingerültek vagyunk. Egy pohár paradicsomlében azonban elegendő cukor van ahhoz, hogy "újraindítsa a motorokat" és benne található gyulladáscsökkentő likopin, illetve erőteljes hidratáló hatása sem tesz rosszat.
Banán
Nem elég csupán folyadékot fogyasztanunk, mivel az alkohol a H2O-val együtt rengeteg káliumot is elvon a szervezetünktől. Az alacsony káliumszint gyenge, remegő izmokat és magas vérnyomást eredményez. De nem kell aggódni, hiszen egy banánnal könnyen helyre tehetjük kálium szintünket.
Kávé
Bár a kávé valójában nem gyógyítja a másnaposságot, azonban ha reggelente mindig iszunk kávét, ne most hagyjuk ki. Nincs rosszabb, mint egy fejfájós másnap, amit még egy kis koffeinmegvonással is "megspékelünk". Azonban, ha nem vagyunk rendszeres kávéfogyasztók, ne most kezdjük el. A kávé is vízhajtó hatású, így minden csésze mellé igyunk egy pohár vizet is.
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Stílusos makói nyári vakáció – előfoglalási kedvezménnyel!

Hozza egy lépéssel közelebb a nyarat! Foglalja le Gloriusos nyaralását 3-5 éjszakára akár 15% kedvezménnyel és AJÁNDÉK fürdőbelépővel a megújult Hagymatikumban! Pihenje ki magát art deco ihlette, exkluzív szállodánkban, ahol minden napot pezsgős reggelivel indítunk! Élvezze a napsütés és a gyógyvíz együttes erejét, a wellness megújító hatását és a modern kényelmet luxus színvonalon!Megnézem