Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Így kerülheti el az ünnepi extra kilókat

2014. 12. 21. 20:14

Wellness
Csak még egy szelet bejgli meg egy kis tojáslikőr és máris kész a baj: feszül az ünnepi ruha. Ha megfogadja egyszerű tanácsainkat, nem kell attól tartania, hogy túleszi magát az ünnepek alatt.
Kultúrkörtől és vallástól függetlenül az ételnek mindig kiemelt szerepe van az ünnepekkor. Ha el akarjuk kerülni a karácsonyi túlevést, legjobb, ha rögtön elfogadjuk a tényt, hogy rengeteg csábító finomság vesz majd körül minket, és ez komoly kísértést fog jelenteni. Éppen ezért a legjobb hozzáállás, amivel nekiindulhatunk, hogy kiélvezzük, amit az ünnepi asztal kínál, lehetőleg anélkül, hogy túladagolnánk a bejglit és a halat. Ha megfogadja az alábbi tanácsokat, kicsit talán könnyebb dolga lesz.
Felejtsük el a teljes "nélkülözést"
A legjobb módszer, ha a "mindent mértékkel" szabályt alkalmazzuk, ahelyett, hogy bizonyos dolgokat teljesen megvonnánk magunktól. Az utóbbi esetben többnyire az a vége az önsanyargatásnak, hogy csak még jobban kívánjuk, amit a tiltólistára száműztünk.
"Tudományosan" is készüljünk fel
Bár elsőre nem hangzik valami szórakoztató adventi programnak, mégis megéri utánanézni annak, kedvenc finomságaink mekkora kalóriatartalommal, illetve tápértékkel bírnak. Ha tisztában vagyunk ezekkel az információkkal, könnyebb lesz eldönteni, miből, mennyit együnk és mi az, amit esetleg mégis teljesen száműzünk a menüből.
Mozogjunk!
Csak azért, mert kicsit besűrűsödtek a teendőink, ne lógjuk el a testedzést. Szorítsunk időt a mozgásnak az ünnepi időszakban is, hiszen egyrészt kevésbé leszünk feszültek, másrészt így tudjuk ledolgozni a bevitt kalóriákat.
Felezzünk az étteremben és az ünnepi asztalnál!
Az étteremben gyakran túlságosan nagy adagokat adnak. Ilyenkor érdemes már rögtön az elején kettéosztani, ami a tányérunkon van és az egyik felét elcsomagoltatni. Így elkerüljük a túlevést, ráadásul másnap is élvezhetjük majd a remek fogást. Ugyanez érvényes az ünnepi asztalnál is; nem kell mindent megenni, amit elénk raknak, nyugodtan felezzük el a sütit a szomszéddal, ha nem kérjük az egészet.
Látótávolságon kívül
Ha gondolkodás nélkül nekiülünk rágcsálnivalókat majszolni egy végtelenül mély tálból, az elképesztő mértékű felesleges és értelmetlen kalóriabevitelhez vezet. Inkább ragadjunk magunkhoz egy kisebb tányért és arra szedjük az ételt, amire szükségünk van, továbbá maradjunk távol a "büféasztaltól".
Vízzel oltsuk a szomjunkat
Érdemes már eleve úgy érkezni a karácsonyi partira, hogy előtte fogyasztottunk elegendő folyadékot, de a helyszínen se oltsuk szomjunkat koktélokkal és borral. Ne igyunk túl sok alkoholos vagy üdítő italt, mivel ezek rengeteg kalóriát tartalmaznak. Továbbá sose fogyasszunk éhgyomorra alkoholt, mivel akkor túl gyorsan felszívódik, így növeli a túlfogyasztás veszélyét.
Szánjunk magunkra időt, és ne stresszeljünk túl sokat
Persze ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de nem árt, ha emlékeztetjük magunkat: az ünnepek a háláról, a szeretetről és az együtt töltött időről kellene, hogy szóljanak. Ne állítsunk magunk elé irreális célokat, és koncentráljuk azokra az apróságokra, amik valóban értelemet adnak a karácsonynak. Ha nem stresszelünk annyit, könnyebb elkerülni az idegességből fakadó túlevést.
Nyugalmas ünnepeket!
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Gyereknap a Szindbádban!

Foglaljon most Gyereknapra! Egy gyermek 3 éves kor alatt 2 felnőttel egy szobában INGYENES, Tini disco, 16:30-17:30 óra között minden nap „Happy Hour” a wellness részleg korlátlan használata, szaunaszeánszok és gyermekanimáció.Megnézem