Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

A Dagályban épülhet Budapest legmagasabb csúszdája

2014. 11. 27. 19:24
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
December elején adják be engedélyeztetésre a Dagály felújításáról szóló terveket, vagyis, ha minden jól megy, 2015 szeptemberében indulhat is a fürdő 3 és fél milliárdos felújítása - derült ki a szerdai vendégtalálkozón, ahol a törzsvendéggel ismertették a várható fejlesztéseket.
Szőke László, a BGYH (Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei) vezérigazgatója ismét kitért arra, hogy míg 2010 előtt veszteségesen működött a cég, 2011 óta minden évben nyereséget termelt, idén 900 milliós profitra számítanak, amire szükség is lesz az ötéves fejlesztési terv megvalósításához.
Mint ahogy azt már korábban is megírtuk, a BGYH a következő öt évre 15 milliárdos fejlesztést tervez. Ha ezt sikerül véghezvinni, az elmúlt ötven év legjelentősebb gyógyfürdőfejlesztése valósul meg. A jelenlegi nyolc helyett tizenegy állandóan üzemelő fürdő lesz Budapesten. Téliesítik a Palatinust, a Paskált és a Pesterzsébeti strandot, így csupán két idényjellegű fürdő marad Budapesten, a Római és a Pünkösdfürdői strand.

Komoly fejlesztések előtt állnak a fürdők

Akárcsak a Dagály fejlesztése, a Palatinus és a Paskál felújítása is 2015 szeptemberében indul. 2015 tavaszán kezdik a Széchenyi fürdő gépészeti részének renoválását, 2016 őszén a Csillaghegyi strand kerül sorra, 2017-től a Gellért gépészetének rendbe hozatala, majd bővítése lesz napirenden, 2018 áprilisában a Király és a Pesterzsébeti strand újul meg. Eközben a beléptetőrendszert is fejlesztik.
A Dagállyal kapcsolatos tervekről azt érdemes tudni, hogy a mostani 25 méteres úszómedencét felújítják és 33 méteres lesz. Ugyanebben a medencetérben létesítenek egy tanmedencét és egy baba-mama részleget is, ahol a gyerekeket csúszda, a szülőket pedig jakuzzi várja majd. Új pihenőterek és nyári bejárat lesz, illetve egy fogasoló öltözőt is kialakítanak, ami jó időben öltözőként, rossz időben pedig gyermek foglalkoztatóként működhet.

Hat-hét új szauna és négy csúszda a Dagályban

A kinti termálmedence negyven százalékát lefedik, a medencét két részre osztó válaszfal továbbra is megmarad, így a két különböző hőfok is. Hat-hét új szaunát és négy nagy csúszdát építenek. Mivel az is a cél, hogy a tinédzserek ingerküszöbét átüssék, elkészítik Budapest legmagasabb vízicsúszdáját. A két 25 méteres csúszda csak nyáron üzemel majd, viszont a két 15 métereset egész évben lehet majd használni.
A kültéri 50 méteres medence sorsa még nem dőlt el, elképzelhető, hogy kénytelenek lesznek felölteni telítettség miatt, azonban ha megoldható, hullámmedencét létesítenek belőle. Új 50 méteres úszómedence is épül. A tervek szerint a régi 50-est csak akkor zárják majd be, ha az új már üzemképes, így az úszóknak nem okoz majd különösebb fennakadást a felújítás. Az emelten éttermet alakítanak ki, amelyet az utcáról is lehet majd látogatni.
Az építési engedélyt várhatóan a 2015 februárjában kaphatják meg, a felújítást 2016 végéig - mire elkészül az úszópalota - be kell fejezni.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem