Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Csődben a budapesti luxushotel

2014. 11. 25. 17:42

Hotelvilág
Csődbe ment a Continental hotel üzemeltetője. A felszámolási eljárás elindítását követően a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a négycsillagos szállodát üzemeltető vállalatot.
Csütörtöki rendeletében stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a magyar kormány a Mazen Al Ramahi jordániai befektető érdekeltségében lévő szállodaüzemeltető céget, a ZeinaHotel Szolgáltató Kft.-t, amely szeptember vége óta felszámolás alatt áll - írja a Napi.hu.
A cég a négycsillagos, budapesti Continental hotel tulajdonosa, melynek nagymértékű devizahitel-tartozása és beszállítói felé egymilliárd forintos adóssága van.
A ZeinaHotelnek a Continental mellett még három tagja van: az ötödik kerületi Butique hotel, amely 2006-ban nyílt meg, illetve jövőre nyitnák meg a szintén belvárosi Prestige hotelt. A Napi.hu információi szerint ezt a tulajdonos Zaraz Kft.-je fogja üzemeltetni.
A Hungária fürdő helyén nyílt meg
A vállalatnak jelenleg 151 alkalmazottja van, a 272 szobás Continental hotel épülete pedig 2004 óta műemléki védettségű, és egy régi szálloda, illetve a Hungária fürdő helyén nyílt meg még 2010-ben. A ZeinaHotel Kft. tulajdonosa Mazen Al Ramahi mellett Fadeel Samah Omar. A cégnek a Dohány utcai Continental hotel jelentős vagyoneleme, melynek összes becsült forgalmi értéke 7,24 milliárd forint. A vállalat mérlegében pedig az eszközök (befektetett, forgó- és pénzeszközök, követelések) összesen 8,9 milliárd forinton voltak nyilvántartva.
Minden évben veszteséges volt
Mindként tulajdonos üzletrészén a CIB Bank Zrt. jegyzett be jelzálogjogot. A társaságnak két hosszú lejáratú, deviza alapú hitele van (svájci frankban és euróban), ezek értéke tavaly év végén 8,42 milliárd forint volt, a lejáratuk 2028. december 31. Bár a cégnek évről évre nőt a forgalma, minden esztendőben veszteséges volt, melynek oka a devizahitel árfolyamvesztesége, a vállalat a törlesztőrészleteket sem tudta fizetni. Emiatt pedig szeptember 24-én a cég felszámolását rendelte el a bíróság - ekkor lépett közbe a kormány, aki november 21-én stratégiailag kiemelt társasággá minősítette a vállalatot, így a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. fogja tovább folytatni a felszámolást.
Forrás: Napi.hu, Turizmus Online
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem