Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Ezekbe a városokba utazzon, ha nem akar sokat költeni

2014. 10. 31. 16:07

Fürdőzés
Az Európai Unióban az általános fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest kis mértékben emelkedtek. Miközben a magyar szállodák szobaárai pénztárcakímélően alakulnak, a nemzetközi szállodaipar vendégeinek egy része kénytelen jóval többet fizetni. A hotel.info foglalási oldal szobaár-barométere megmutatja, hol spórolhatnak a szállást keresők.
Az Unió statisztikai hivatala, az Eurostat (ESTAT) becslései szerint az Európai Unió területén a fogyasztói árak szeptemberben az előző év azonos hónapjához képest összességében kis mértékben, 0,4 százalékkal emelkedtek. Ezzel szemben a vendégek a magyar szállodákban jelentős megtakarításokat érhettek el. Ezt az eredményt mutatja a hotel.info, az ingyenes szállásfoglalási szolgáltatást nyújtó portál aktuális szobaár-barométere, amely éves szinten 250 000 szálloda 2 millió foglalási adata alapján készült. Az értékelések a magyarországi és európai városok, illetve kiválasztott nemzetközi üzleti központok eredményeit mutatják.
Budapest drága, Miskolcra vagy Győrbe érdemes menni
Budapest most ősszel átlagos 69,81 eurós éjszakánkénti szobaárával nemzetközi összehasonlításban kifejezetten drágának számít. Ugyanakkor az előző év azonos hónapjához képest a szobaárak szeptemberben 11,53 százalékkal csökkentek. Hasonló megtakarításokat érhettek el a vendégek Miskolc szállodáiban. Az átlagos szobaárak itt is majdnem 12 százalékkal mérséklődtek, és most kereken 49 eurós szinten állnak. Győrben a szállodai költségek 58 euróval megközelítőleg az előző évi szinten maradtak.
Kitekintés a nagyvilágra
London az 1. számú európai üzleti főváros, és a szobaárak tekintetében az átlagos 170,18 eurós éjszakánkénti árával egyben a legdrágább főváros is Európában. Párizs (158,56 euró) és Oslo (157,95 euró) 8,90 százalékos és 7,09 százalékos áremelkedéssel a 2. és 3. helyet foglalják el. Takarékoskodni az éveken át a legdrágább világvárosok közé tartozó Moszkvában tudtak a szállóvendégek. A csökkenő kereslet és az ukrán válság hatására tovább gyengülő rubel egyre erősebben hatnak a moszkvai szállodai árakra (137,33 euró). 235,28 euróval újra New York a világ legdrágább nagyvárosa. A brazíliai nagyvárosokban úgy tűnik, hogy a szállodaipar még mindig a világbajnokság lázában ég, mivel a szobaárak továbbra is magas szinten mozognak.
Forrás: Turizmus Online
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem