Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Élénk szaunaélet a kis, szecessziós fürdőben

2014. 10. 30. 09:41

Fürdőzés
A székesfehérvári Árpád fürdőben élénk szaunaélet folyik. Bár a gyönyörű, 110 éves fürdő néhány évvel ezelőtti felújításánál a szaunák kicsit kicsire sikerültek, naponta 6-7 szaunaprogramon is részt vehetünk.
A fővároshoz is közel van
Budapesten csupán az Oxigén Wellness központokban, az újpesti Aquaworldben, a Lukács fürdőben, és nem utolsó sorban a Normafán található Agro wellness centrumban találkozhatunk szauna szeánszoknak is nevezett, szaunamester által vezetett szaunaprogramokkal. Időben sokaknak Fejér megye központja sincs sokkal messzebb. Egy óra alatt akár vonattal is a Székesfehérváron lehetünk, ahol remek, szakképzett mesterek dolgoznak a gőzben-szaunában. Érdemes megtapasztalni az Árpád fürdő szépségét, családias hangulatát!
Érdemes kedvezményes napot választanunk!
A szaunaprogramok ára a belépő árában benne foglaltatik. Ez nem éppen olcsó, ám a hasonló, fővárosi műemlékfürdőkhöz képest nem is drága. Ráadásul a diák, nyugdíjas és 3 órás jegyek mellett minden hétköznapra biztosítanak valamiféle jelentősebb tematikus kedvezményt. Hétfőn a nyugdíjasok, kedden a diákok, szerdán a közalkalmazottak, csütörtökön a hölgyek, pénteken a párok kapnak jelentős, 40-50-60 százalékos kedvezményt!
Lycrában vagy nélküle?
Fürdőruhás és fürdőruhamentes (ilyenkor szaunalepedőt vagy törölközőt teszünk magunkra) programokat egyaránt nap mint nap tartanak - remélhetőleg itt, és az egész országban is az utóbbi felé mozdulnak majd el. Ehhez azonban még a fürdővendégek tudatformálására, a szaunakultúra terjesztésére van szükség!
Kicsi és családias
A székesfehérvári fürdőben két szauna, és egy mozaikokkal borított gőzkabin található. Ha a programokra túl sok a jelentkező - gyakran előfordul, mert a szaunázásnak ez az intenzív formája egyre ismertebb, közkedveltebb - a szaunamesterek akár egyszerre két programot is elindítanak! Egyet a szaunában, egyet a gőzben. Csak csajoknak szóló programok is vannak a csütörtöki, női napon. Ez nem azt jelenti, hogy ilyenkor a férfiak ki vannak tiltva a fürdőből - mindössze, hogy a hölgyek csütörtökönként jelentős kedvezményt kapnak.
Luxus-érzés
A gyönyörű, mór stílusú kis épület belső udvarán egy-egy pihenőágyon pihenhetjük ki a szauna szervezetünkre gyakorolt megterhelő hatását, miközben a friss levegőn visszahűl testünk a normális hőfokra. Aki ezt gyorsítani szeretné, a mintegy 26 C°-os kis merülőmedencében teheti meg. Mellette extra luxus zuhanyzók kínálnak extra forró zuhanyt, ha újra szeretnénk felmelegedni.
Változatos fürdőszolgáltatások
Éppen erről a kis belső udvarból nyílik egy korszerű és nagyon tip-top, ám igen kicsi, mindössze 4-5 személyes kis szauna, míg a fürdő szaunacentrumában egy 10-12 személyes szauna áll a vendégek rendelkezésére. A gőzben is nagyjából ennyien férnek el. Infraszauna és sószoba, sőt jégkút teszi változatossá szórakozásunkat-pihenésünket.
 
Teo Wassermann
(fotók: fehervar-arpadfurdo.hu)
Fürdőajánló
Árpád Fürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...