Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

10 tipp, hogy ne tűnjünk bunkónak a konditeremben

2014. 10. 25. 18:19

Wellness
Az edzőtermekben nem egyedül, hanem másokkal együtt, vagy legalábbis másokkal egy helyszínen sportolunk. Igyekezzünk kihasználni ennek jó oldalát, merítsünk motivációt belőle, hogy a többiek is hasonló célokért küzdenek ugyanott, ugyanabban a pillanatban!
Ha egy-egy gyakorlathoz szükségünk van rá, bátran kérjünk segítséget - így ismerkedhetünk is, nem jó teljesen elszeparálva edzeni. A nyitottság hasznos lesz motivációnkhoz is. Ám a legfontosabb, hogy alkalmazkodjunk a többiekhez, viselkedésünkkel ne zavarjuk mások edzését. Itt vetődik fel egy összetett kérdés, melyre 10 pontban adom meg a választ!
1. Ha belépsz a terembe, öltözőbe, köszönj! Vagy szeretnéd, ha azt gondolnák, túl sokat képzelsz magadról?
2. Mindig tiszta ruhában jelenjünk meg az edzésen! Úgyis megizzadunk, ám ezt ne tetézzük azzal, hogy eleve izzadságszagú ruhában kezdjük az edzést. Ez nagyon undi!
3. Használj törölközőt a gépeken! Ugye te sem szeretnéd a másik izzadságát törölgetni?
4. Vigyázz, hová pakolod le a cuccaidat (víz, telefon, törölköző, ha épp nem kell)! Az egyik legnagyobb böszmeség, amit elkövethetsz, hogy lefoglalod a helyeket, akár a teremben, akár az öltözőben.
5. Jobb, ha az öltözőben hagyod a telefonodat. Csak elvonja a figyelmed az edzéstől, így nagyban csökkenti annak hatékonyságát.
6. Hagyj rendet és tisztaságot magad után - ahogy találtad! Pakold el a súlyokat, ha már nincs szükséged rá!
7. Ha pároddal együtt edzel, ne feledjétek, hogy közösségben vagytok, ahová sportolni járnak. Nem illik nyalni-falni a másikat egy gym-ben.
8. Használj zárt sportcipőt az edzéshez! Ez elsősorban balesetvédelmi szempontból fontos.
9. Ne bámulj másokra! Egy ilyen kis, zárt térben ez illetlenség. Ha valamit szeretnénk a másiktól, bátran menjünk oda hozzá, mikor éppen nem dolgozik.
10. Ha barátoddal együtt edzel, ne hangoskodjatok a teremben, ezzel zavarod a többieket, hogy a súlyra, a gyakorlatra koncentráljanak.

Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...