Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Keratinos hajápolás saját magunk készítette pakolással

2014. 10. 23. 16:37

Wellness
Mivel hajszálaink szinte teljes egészében egy keratin nevű fehérjéből épülnek fel, nem csoda, ha a hajápolásban is a növényi keratinnal érhetjük el a legjobb eredményt. Száraz, töredezett hajra kiváló, de fényessé is teszi a hajat. Rendszeres használatnál a hullámokat is kiegyenesítheti.
A hajbalzsamba növényi eredetű, gabonából kivont keratint használunk. Pakolásunk egyéb hatóanyagai mellett elsősorban ez védelmezi majd hajunkat a káros hatásoktól, a nagyon meleg hajszárítástól, a szauna forróságától, az erős fésüléstől, a szőkítéstől... Figyelem! Azonnali és látványos változás várható! A beauty szalonok hajápoló kezeléseinek is legfontosabb alapanyaga, a keratin ugyanis filmréteget képez a hajon.
Hozzávalók
  • 24g Desztillált víz
  • 9g Neroli Virágvíz Bio
    A virágvíz az illóolajok lepárlásának "mellékterméke", amely a növény vízben oldódó összetevőit tartalmazza!
  • 3,5g Olivem 1000
  • 2,3g Mézpor
  • 7g Vaníliaolaj Bio
    Sérült töredezett hajra különösen ajánlott!
  • 1g Keratin
  • 5csepp Narancs illólaj
    Antibakteriális hatású!
  • 5 csepp Rokonsal
A hajápoló pakolás elkészítése mindezekből nem ördöngösség, legalábbis Móri Annamária, a Szappanfű szépséglabor vezetője szerint:
- Gőz felett elkezdjük melegíteni az Olivem 1000-t, a mézport és a desztillált vizet. Amikor az anyagok felolvadnak ezt a víz tetején kis foltokban fogjuk látni. Ekkor jól összekeverjük tejhabosítóval, majd hozzáöntjük a neroli virágvizet. Ezzel kicsit melegítjük, újra keverjük, majd levesszük a gőzfürdőről. Az anyag ekkor már szép krémes állagú, hozzáadagoljuk a Vanilia olajat és a keratint. Jó alaposan elkeverjük. Mikor kihűlt, belerakjuk a narancs illóolajat és a rokonsalt.
- Hogyan visszük fel a hajra?
- Hajmosás után bekenjük a hajat, fésűvel szétoszlatjuk és megszárítjuk. Már az első alkalommal csodás változást észlelhetünk hajunkon.
- Biztosan természetes alapanyagokról van szó az összetevők minden vonatkozásában?
- Igen. Az Olivem por 100% növényi - olívaolaj és cukor. Azért van szükség rá, mert kiváló emulgálószer, azaz segíti a vizes és olajos bázisok elegyedését. A Rokonsal kiváló tartósító, glicerinben oldott természetazonos anyagok keveréke. Vagyis ha előállításuk kémiai laborban történt is, a természetben is megtalálható anyagokról van szó.
- A glicerin pedig még a borban is megjelenik: amint a talpas pohárban megfogatjuk, feltapad körben a pohár falára. Ezt nevezik a bor koronájának. Remélhetőelg ezzel a balzsammal hajunk is olyan lesz majd, mint egy korona... 

Teo Wassermann
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...