Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Duna-dűlő: a főváros legnagyobb üdülőközpontja lehetne

2014. 10. 14. 19:19

Fürdőzés
Csepel-sziget, Hollandi út. A Duna-dűlő a barátságos, emberléptékű Soroksári-Duna jobb partján húzódik több, mint négy kilométer hosszan. Sokan sportolnak, töltik szabadidejüket a folyó partján, érződik, hogy üdülőterületen járunk. Még termálvizet is találunk itt - a hely mégis mintha Csipkerózsika-álmát aludná: fejlesztéseknek évtizedek óta se híre, se hamva. Jelenleg legfeljebb bicikliutakat terveznek ide...
A belvárosból kevesen jönnek ki ide
Autó nélkül nem könnyű eljutni ide, a csepeli Szent Imre téren a Boráros térről ugyan 10 perc alatt ott a hév, ám az onnan induló 71-es busz már ritkán jár, és kell is 20 perc, mire a kertvárosi utcákon kanyarogva a Duna-partra ér. A fürdő előtt halad el, s indul tovább a csónakház, és a horgásztanya felé.
Már csak az önkormányzat tervezi a strand fejlesztését
Az ötven éves Csepeli Strand néhány éve már nem a fővárosi fürdőket üzemeltető Budapest Gyógyvizei Zrt.-hez tartozik. A cég üzleti lehetőséget a fürdőben nem látott, fejlesztési terveiben az egyébként termálvizes strand nem szerepelt, ezért átadta azt a csepeli önkormányzatnak. Borbély Lénárd, a régi-új polgármester a választások előtt a termálstranddal kapcsolatban is fejlesztéseket említett. Kérdés, ez milyen léptékű lesz.
A területben nagyobb potenciál van, mint egykor Zalakarosban, Bükfürdőben volt
A Duna-dűlő egyedülállóan szép természeti környezet! Egykor zsombékos, lápos vadászterület volt, ma sétányok övezik, kenutúrák kiindulópontja. A Duna fősodra a Csepel-sziget nyugati oldalán halad. Ez, a Ráckevei-, vagy másként nevezve Soroksári-Duna méreteiben barátságosabb, és szebb. A Csepeli Stranddal szemben épp a Molnár-sziget található, mely a soroksáriak kedvelt nyaralóhelye. De a hosszú kilométereken keresztül a folyóval párhuzamosan futó csepeli Hollandi úton haladva is azt érezheti az ember, hogy nyaralóhelyen jár. Az út jobb oldalán hatalmas villák, balra 100-150 méterre pedig már ott a víz. Egy komoly resort lenne itt kialakítható tőkeerős befektetőkkel.
Évtizedek óta minden a régi
Ez a viszonylag széles, hosszú partszakasz szinte egy oázis, láthatólag szívesen használják a csepeliek is különféle szabadidős tevékenységekre. Szívesen járnak ide sétálni, futni, bringázni vagy kenuba, kajakba ülni. Fitnesz parkot is találni itt. Ám jelentősebb beruházásokkal sehol nem találkozni.
Önmagában a termálvíz nem elég a turizmushoz
Az átkosból itt maradt sport-, és szabadidőpark, nyári tábor előtt elhaladva az ember úgy érzi: itt megállt az idő. A kerítés túloldalán építési törmelék, elvadult bozótos. Nem sok minden változhatott itt az elmúlt évtizedekben, holott a terület adottságai akár nagyszabású beruházásokat is generálhatnának. Ha ez nem lenne elég: még termálvíz is van a parton!
Vagy lehet, hogy addig jó, amíg a Duna-dűlő természetes állapotában marad meg? Élvezzék csak a helyiek gyönyörű Duna-partjukat?
Teo Wassermann
 
Fürdőajánló
Csepeli Strandfürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Stílusos makói nyári vakáció – előfoglalási kedvezménnyel!

Hozza egy lépéssel közelebb a nyarat! Foglalja le Gloriusos nyaralását 3-5 éjszakára akár 15% kedvezménnyel és AJÁNDÉK fürdőbelépővel a megújult Hagymatikumban! Pihenje ki magát art deco ihlette, exkluzív szállodánkban, ahol minden napot pezsgős reggelivel indítunk! Élvezze a napsütés és a gyógyvíz együttes erejét, a wellness megújító hatását és a modern kényelmet luxus színvonalon!Megnézem